Exclusiv Un român salvează diaspora din Italia

Exclusiv Un român salvează diaspora din Italia

0 2902

Consulatul din Roma lucrat de FagarasianExclusiv Un român salvează diaspora din Italia

Un român face istorie în Italia. După ce a început lucrările de refacere a unui important centru civic din Roma, Valentin Făgărășian a finalizat restaurarea edificiului cu care diplomația română se va mândri sigur. A fost realizată o secție consulară a Ambasadei Române la Roma, modernă, în Via Libano 39 – 40, într-una din cele mai frumoase zone rezidențiale. Astfel, a luat sfârșit calvarul românilor care anterior apelau la servicii consulare furnizate într-un garaj. Edificiul a fost executat de către grupul de firme Consorzio Edile IRO în strânsă colaborare cu responsabilii MAE Român și autoritățile diplomatice și consulare.
La realizarea noului consulat au lucrat 14 botoșăneni, angajați ai firmei lui Valentin Făgărășian.

Lucrările au fost coordonate tot timpul de către Valentin Făgărășian. Acesta a câștigat licitația de execuție la valoarea de 162500 euro.

”Au fost mai multe firme participante la licitatie și am câștigat noi această lucrare. Lucrarea a început în luna martie. Avea ca termen de finalizare data de 10 mai. Termenul de execuție prevăzut la licitație a fost de 65
de zile. Au fost o serie de lucrări de îmbunătățire, neprevăzute, care au devansat foarte puțin termenul de execuție. Dar, pentru ca toată lumea să fie mulțumită și românii din diaspora să poată beneficia mai repede de acest edificiu, ne-am străduit să rămânem în grafic. Acest consulat este unul dintre cele mai modene consulate române din lume”, a declarat Valentin Făgărășian. Dacă anterior serviciile consulare erau oferite într-un spațiu impropriu, acum românii pot spune că, într-adevăr, au un consulat care poate fi o carte de vizită a diplomației române.

Noul sediu al consulatului este prevăzut cu  2 săli spațioase de așteptare și 12 ghișee de lucru cu publicul (anterior fuseseră doar 4). Clădirea este structurată pe două etaje plus mansardă, dispune de o parcare foarte mare în apropiere și acces facil în zonă (500 m de stația de metrou Eur Fermi). De asemenea, în apropiere există o benzinărie și un PUB, iar în curtea consulatului este amenajat un spațiu de așteptare special pentru fumători.

În data de 24 iunie, omul de afaceri Valentin Făgărășian, însoțit de o delegație a oamenilor de afaceri din Italia, va fi prezent la Iași și Botoșani. Vizita este una de identificare a noioportunități de investiții.