Exlusiv Românii de pretutindeni, sătui de hoți și demagogi, își fac partid

Exlusiv Românii de pretutindeni, sătui de hoți și demagogi, își fac partid

Forta Romania Ion Irmiea Leo dinu Gheorghe  timon lipciucUn partid nou, năvalnic, care pare că va avea o ascensiune asemeni defunctului PPDD, se conturează peste graniță. Inițiatorii sunt români plecați la muncă peste hotare, dar lor li s-au alăturat și români de acasă, din județele țării. Am aflat de această intenție încă de prin vară- toamnă, dar abia acum am reușit să-i conving pe fondatori să vorbească despre inițiativa lor. Părinții zămislitori  ai viitorului partid, acum în stadiu de mișcare populară, sunt foști locotenenți ai lui Dan Diaconescu. Aceștia nu au putut răbda trădarea lui DD și a partidului de către Simona Man și anturajul ei și, în cele din urmă, au luat biznul politic de coarne.

”Forța România este o mișcare nou creată de mine și de domnul Irimea Ion, împreună cu Leo Dinu Ghiorghe , Aldescu Cristian și alți compatioți, precum domnul Ioniță din Spania, domnul Adrias Sogor din Germania etc. Avem oameni în toată Europa, chiar și în America.

10401913_10204066102332576_1486362099110033433_nForța România ia naștere ca o alterntivă la actuala clasă politică, neputincioasă și coruptă până în măduva oaselor”, a spus Timon Lipciuc, în exclusivitate pentru www.informatorulbt.ro . După cum amenționat, această mișcare de renaștere socială și națională are ca obiectiv crearea viitorului partid Forța România. Ca la început de drum, ambițiile nu sunt deloc mici. Se vrea ca în 2020 Forța România să fie partidul care va participa în alegerile locale, parlamentare, prezidențiale și europarlamentare cu candidați propii. Fondatorii partidului susțin că vor scoate la lumină adevăruri ascunse românilor de către cei în care poporul și-a pus încrederea 25 de ani. ”La ora actuală, România nu este independentă din punct de vedere economic, strategic, militar, cultural, cu risc de pierdere a integrității teritoriale. Forța România s-a născt tocmai din aceste nevoi de a reda speranța cetățenilor.Vrem ca în final să readucem acasă generația de sacrificiu, a dică a muncitorlor adevărați, cu o vastă experiență acumulată în spațiul european”, a mai spus Timon Lipciuc. Viitorul partid îi vrea în rândurile membrilor săi pe toți românii, atât cei din țară, cât și cei din Diaspora. În același timp, s-a stabilit deja că niciun român care a avut vreo funcție în administrația publică nu poate adera la acest partid. Motivația este simplă. Din cauza voturilor și deciziilor luate de aceștia în ultimii 26 de ani România este acum unde este. Și Timon și-a amintit versurile lui Radu Pietreanu, pe carele vom reda și noi aici, pentru toți românii care simt la fel:

Ce grea, insuportabilă povară,

Cum să le spui săracilor nepoți

Că am avut cea mai frumoasă țară

Și am lăsat-o pradă unor hoți ?!

Vinovăția o să-mi ardă fața,

Căci țara-n care morții noștri zac,

Am apărat-o mii de ani cu viața

Și am pierdut-o într-un sfert de veac!

Statutul viitorului partid a fost elaborat de botoșăneanul Timon Lipciuc și militarul băcăuan Ion Irimiea, împreună cu o serie de specialiști, plătiți de către cei doi inițiatori. Mișcarea Forța România are dejași o siglă, pe care Timon a explicat-o. În grafica siglei, degetul arătător îndreptat înainte arată direcția și deschiderea partidului, adică spre vest. Degetul mare reprezintă vigoare, viață, forță. Cele trei degete strânse în podul palmei, reprezintă unitatea celor trei țări române, Ardealul, Moldova și Țara Românească. Manșeta mov reprezintă punctul de plecare și continuitatea culorii violet și a valorilor promovate de ”deținutul politic Dan Diaconescu”.

Ion Irimiea, o altă piatră de temelie a acestei mișcări, a spus lucrurilor mai pe nume, mai neaoș,  clar și succint, așa cum stă bine unui militar. ” Membrii sunt în creștere rapidă și este nevoie de PFR deoarece are o orientare politică de dreapta spre centru, asigură și garantează proprietatea privată făcută cinstit, penalizează tot ce este furat poporului și asigură o dezvoltare rapidă, bazată pe coaliția fraternă a resurselor umane, pe modelul german de reclădire a economiei după cel de-al doilea război mondial”, a declarat Ion Irimiea, aflat și el în Italia de ceva vreme.

”Până acum ceva timp nu mă interesa politica și nici nu credeam în ea. Dar cu tot ce se întâmplă în jurul nostru nu mai pot rămâne neutru, pasiv, nepăsător. Vreau ca noi românii să fim acolo unde ne este locul, în țara noastră. Cred că este timpul nostru, al tinerilor, să facem schimbarea despre care doar am vorbit și am aclamat-o în anii anteriori”, ne-a sus și Leo Dinu Gheorghe. Acesta este din Drăgășani, dar de 15 ani lucrează în Italia.  Leo Dinu a ținut să ne precizeze că, înainte de a pleca în Italia, a lucrat într-o instituție din România și a văzut cum se fabrică toate hoțiile și nedreptățile. După cum ne-a relatat Timon Lipcuc, alături de el, de Dinu și de Ion Irimiea, s-au alăturat acestei acțiuni și alți oameni din România, precum Gabriel Cuculici de la Tulcea, Paul Neagu din Buzău, Petrache Ioniță din Constanța,Tiberiu Adrian Șogor din Sibiu.

Exlusiv Românii de pretutindeni, sătui de hoți și demagogi, își fac partid