EXLUSIVProtest cu teroriști deghizați Moldovenii vor independență reală de Rusia

EXLUSIVProtest cu teroriști deghizați Moldovenii vor independență reală de Rusia

VEZI VIDEO. Un grup de activiști din Republica Moldova, membri și simpatizanți ai Asociației Hyde Park, au protestat la  23 iunie 2013 în fața Amabasadei Ruse la Chișinău. La exact 23 de ani de când Republica Moldova și-a declarat suveranitatea (23 iunie 1990), ei susțin că ea e doar pe hârtie, fapt generat de imixtiunea permanentă a Rusiei.

Clipul video și fotografiile ne-au fost trimise de către Ghenadie Brega, cu mențiunea: ” Am realizat o acțiune publică la Ambasada rusă din Chișinău și vă expediem imaginile pentru difuzare și discuții publice. După 1812, armata rusă a lipsit din Basarabia doar 15 ani… Și în prezent suntem terorizați de militarii ruși, despre asta puțin ce se vorbește în România”.

Vrem suveranitate nu doar pe hârtie!”, ”Principiul nonviolenței a eșuat. Plecați acasă!” și ”Când politicienii se împiedică, cad tineri nevinovați” erau doar câteva dintre mesajele pe care le-au scandat. În mod evident, mesajele vin să ceară retragerea imediată și necondiționată a armatei ruse precum și elucidarea cazului de acum trei zile când au fost răpiți patru colaboratori MAI de către forțele separatiste de la Est de Nistru.