Familie măcinată de vampirii postcomuniști și Alcapone polițiști

Familie măcinată de vampirii postcomuniști și Alcapone polițiști

O familie din Adjud (Vrancea) caută încă dreptate pentru o crimă soluționată milițienește. Cel puțin aceasta este convingerea mamei Maria Magdalena Bogatu și a unuia dintre fii, Tiberiu Bogatu. Cu aproape trei ani în urmă, la 3 ianuarie 2011, casa în care locuia bătrânul a fost vandalizată iar soțul, respectiv tatăl, Petre Bogatu, din cartierul Burcioaia – Adjud, a fost găsit mort, înghețat de frig la marginea localității Urechești din județul Bacău. Din casă au dispărut și circa 5000 de euro, precum și două telefoane mobile despre care, pe timpul anchetei criminalistice nu s-a mai spus nimic. Poliția a concluzionat că bătrânul de 80 de ani a plecat singur de acasă și a înghețat de frig, dar familia continuă să arate probe care pot demonstra că a fost vorba de crimă. Mai mult chiar, băiatul celui decedat, Tiberiu Bogatu, licențiat în fizică atomică și fost profesor de informatică la Iași, stabilit în Canada, în Laval Quebec a transmis diverse memorii către ministere și premierul român, în încercarea de restabilire a adevărului cu privire la moartea tatălui său. Singurul efect a fost înmulțirea amenințărilor la adresa soției și fiului celui decedat.


Soluție românească: mortul este vinovat
Maria Magdalena Bogatu a identificat la acea vreme patru suspecți, dar poliția se pare că a decis să nu-i audieze. ”Înainte de comiterea faptei, bărbatul meu a construit un gard. Doi vecini l-au ajutat și atunci cred că unul dintre ei a decis să-l omoare. Împreună cu gașca lui, l-au tâlhărit, l-au omorât și apoi l-au dus la Urechești. Tractoristul care l-a găsit pe bărbatul meu, mort, mi-a spus că era cu fața în jos și că se vedea în acel loc o urmă de căruță. La înmormântare avea o vânătaie lângă ochi, iar urechile erau pline de sânge. Odată cu căderea Ceaușeștilor s-au abătut asupra noastră vampiri care vor să ne omoare cu orice preț. Întâlnim la tot pasul tot felul de Alcapone (criminali) în haină polițistă”, a explicat Maria Magdalena Bogatu. Aceasta a mai povestit presei locale, la acea vreme, că ar fi auzit prin sat că presupușii autori au spălat în curtea lor căruța și prelata folosite pentru transportarea bărbatului. ”Aceasta nu este doar o tragedie personală, este și o tragedie națională. Spun aceasta pentru că justiția în România este adesea deturnată la 180 de grade față de direcția normală într-un stat de drept. În loc să apere cetățeanul cinstit în fața bandiților, dă un semnal acestora din urmă că pot face orice și nu vor fi trași la răspundere”, susține și Tiberiu Bogatu în memoriile sale, adresate instituțiilor statului și presei. Cert este că, după ”laborioase anchete”, procuratura și poliția au închis cazul, concluzionând că nu a fost vorba de crimă.
Amenințări și tracasări securiste
După nefericitul moment al crimei, Maria Magdalena Bogatu a fost supusă unui tir continuu de amenințări și tracasări. La șase luni de la decesul soțului, după cum spune femeia, ginerele vecinei sale, Gheorghe Grama, a rupt sigiliul și a smuls capacul de la contorul electric montat pe locuința Magdalenei Bogatu și i-a întrerupt curentul. Operațiunea s-a repetat de câteva ori în decursul timpului. ”Pe băiatul ăsta îl deranjează camerele de luat vederi pe care mi le-au pus băieții mei. Am fost amenințată cu moartea în repetate rânduri. Probabil că dacă nu pot să mă alunge din casa mea sau să plec peste hotare, vor să mă omoare. Ca să tac, să nu mai vorbesc despre mafia din Adjud și din Vrancea”, a conchis Maria Magdalena Bogatu. În ce privește cauzele tuturor acestor probleme, vom reveni în curând cu o poveste inedită despre un tip de Caritas în care au fost implicați polițiști cu grade multe, șefi de instituții județene și chiar și un preot. Click pe link pentru a asculta o parte a înregistrării confesiunii Mariei Magdalena Bogatu, făcută în redacția Informatorului de Botoșani și Suceava:  Bogatu Magdalena, Vrancea