Fata omorâtă în Italia va ajunge acasă … mireasă

Fata omorâtă în Italia va ajunge acasă … mireasă

Așa cum am precizat anterior, tatăl fetei omorâtă și abandonată într-o morgă italiană a fost în Italia. Sprijinit de deputatul botoșănean PP-DD Liliana Mincă și cu implicarea directă a televiziunii româno-italiană Romit TV, Costel Boaru a plecat în ziua de 16 iulie în Italia și s-a întors în ziua de 19 iulie. Zilele acestea așteaptă să ajungă acasă și mașina funerară din Italia, care îi va aduce fata acasă. În aceeași zi cu sicriul va sosi și o echipă a televiziunii din Italia, pentru finalizarea documentării în acest caz. Redăm mai jos primele impresii, sumare, ale tatălui îndoliat, după sosirea din Italia. ”De la televiziunea Romit TV m-au așteptat în Italia, exact cum mi-au promis oamenii, că mă ajută și mă duc să-mi fac treburile, să rezolv cu actele. M-au așteptat la aeroport. M-au urcat la autocar și m-au dus unde locuia fata și s-a întâmplat nenorocirea…  Oamenii au fost cooperanți… Nici nu știu cum să le mulțumesc. Aștept să-mi vină copilul acasă. Mi-au spus că va veni mașina până în poarta casei cu corpul fetei”, ne-a povestit Costel Boaru. Acesta a fost în Italia cu rochia de mireasă în care va fi îmbrăcată Florentina, așa cum cere obiceiul românesc, întrucât nu a fost căsătorită. De acolo va fi adusă îmbrăcată mireasă, în sicriu. Duminică, 21 iulie, aflând că deputatul Liliana Mincă se afla la sediul PP-DD Săveni, Costel Boaru a plecat din Bădiuți, pe o bicicletă, până la Săveni. A vrut să-i mulțumească deputatului botoșănean pentru că, spre deosebire de toți ceilalți politicieni români, de la Botoșani până la București, a fost singura care nu a rămas indiferentă la necazul familiei, s-a implicat în tot demersul de repatriere a fetei omorâtă la italieni și a cerut, printr-o interpelare, explicații Guvernului cu privire la soarta românilor morți de prin frigiderele Europei. Deputatul și-a exprimat disponibilitatea de a-l sprijini pe mai departe și va fi prezentă și în mijlocul familiei îndurerate, în ziua primirii fetei pe care părinții nu au avut fericirea de a o vedea mireasă decât… în sicriu.

Vom reveni cu detalii.

COMUNICAT DE PRESA Romit tv
Romit tv organizeaza venirea lui Costel Boaru in Italia pentru a recunoaste trupul neinsufletit al fiicei sale, Florentina Boaru

Romit Tv, prin intermediul emisiunii “Viata in Italia”, continua sa se ocupe de cazul Florentinei Boaru, tanara din Botosani omorata in Italia. In cadrul emisiunii din 26 iunie, realizatorii au reusit sa afle unde se gaseste corpul victimei si de ce nimeni nu reuseste sa ajute familia pentru repatrierea corpului. In urma unui apel in direct facut de prezentatoarea Raisa Ambros, in care s-a cerut ajutorul pentru strangerea fondurilor pentru cheltuielile necesare pentru a duce trupul neinsufletit in Romania, s-a adunat suma suficienta pusa la dispozitie de catre Caritas Migrantes, Episcopia ortodoxa romana, sindicatul Sei UGL si alte persoane generoase, numele carora vor fi enuntate la sfarsitul misiunii. Astfel, in curand sicriul fetei va ajunge acasa, dupa ce judecatoria va elibera corpul.
Pentru a accelera procedura de repatriere, incepand cu 15 iulie, Costel Boaru va sosi in Italia pentru o saptamana pentru a recunoaste corpul fiicei sale care se afla la morga din Rossano, in Calabria. Compania aeriana Blue air, careia ii aducem multumiri, pune la dispozitie biletele de avion Romania-Italia si retur pentru Costel Boaru. Blue air si-a dat disponibilitatea de a transporta si corpul Florentinei, doar ca birocratia pentru a avea toate actele aprobate este atat de mare si costurile elevate, incat ramane sa ne adresam tot unei agentii de servicii funerare. Informatorul de Botosani si Suceava, care s-a ocupat de la bun inceput de acest caz, a sprijinit direct familia indoliata, iar deputatul Liliana Mincă contribuie la cheltuielile de deplasare a tatalui fetei din Botosani la aeroport in Romania, cat si la intoarcerea lui in tara de la aeroport pana acasa. Romit tv acopera cheltuielile de deplasare ale lui Costel Boaru de la Roma pana la Rossano si inapoi la aeroport la Roma. In Calabria, la Rossano unde a locuit pana in aprilie Florentina Boaru, tatal fetei va fi gazduit de catre Caritas Migrantes, care ii va oferi cazarea si masa. Tot Fundatia Migrantes Diocesi Rossano Cariati pune la dispozitie un avocat, Mariarosa Novellis, care il va asista pe Boaru in fata autoritatilor si va avea grija ca sa fie eliberate toate actele necesare recunoasterii corpului si eliberarii acestuia de catre judecatorie. Mediatorul cultural Carmen Florea, colaborator al fundatiei Migrantes care a sensibilizat si a atras colaborarea fundatiei la acordarea ajutorului sau in acest caz, il va sustine si il va insoti pe Boaru pe toata perioada sederii sale la Rossano, fiind traducator si asigurandu-se ca toate lucrurile procedeaza in mod corect.
Odata eliberat corpul de catre judecatorie, va fi dus in tara cu amabilitatea si generozitatea unor persoane, lista carora va fi pusa la dispozitie de catre Romit tv.
Televiziunea Romit tv va documenta cu un reportaj video deplasarea lui Boaru la Rossano, unde va merge sa viziteze locurile care au marcat viata fiicei sale.
Emanuele Latagliata,
Presedinte Romit tv