Femeile, cei mai harnici parlamentari

Femeile, cei mai harnici parlamentari

colaj Minca FederoviciConform publicaţiei “Expert Electoral” nr. 3 (7)/2014 al Autorităţii Electorale Permanente, femeile sunt cei mai harnici parlamentari din ambele camere ale Parlamentului. Potrivit sursei citate, printre doamnele parlamentari cele mai bine cotate se află senatoarea Doina Federovici și deputata Liliana Mincă. Cele 65 de  femei din Parlamentul României sunt cu 40% mai active decât cei 509 bărbaţi, cu un IAP (Indicele Activității Parlamentare) de 33,87 faţă de 24,21. La Camera Deputaților, cele 54 de femei deputat sunt cu 2% mai active decât cei 330 de deputați bărbați, iar la Senat cele 11 senatoare sunt cu peste 78% mai active decât cei 159 de senatori.

La Senat, Doina Federovici, senator PSD de Botoșani, se situează pe locul 2 al celor mai active senatoare, urmată fiind de Gabriela Firea. Senatoarea botoșăneană mai ocupă un bine meritat loc 12 în topul celor mai activi 15 parlamentari din ambele camere ale Parlamentului.

La Camera Deputaților, Liliana Mincă, ales deputat PP-DD, actualmente fondator al viitorului PND, s-a plasat pe locul 15 în topul celor mai active 15 femei parlamentare din Camera Deputaților. Ea este devansată de fostele colege pepedediste Marioara Nistor (actualmente PSD) și Liliana Ciobanu (PP-DD), precum si de o altă botoșăneancă – Raluca Turcan (PDL).