A fi sau a nu fi CAP DE LOCUITOR! Aceasta-i intrebarea

A fi sau a nu fi CAP DE LOCUITOR! Aceasta-i intrebarea

0 760

Academia tacerii-A fi inseamna baga de seama ca tu esti ,ca esti acolo,e bine si pentru copii si daca vrei poti sa fii si mai si ca nu te opreste nimeni sa a fi.Dar poti si a nu fi ca nu te obliga nimeni sa a fi.Si daca esti vine masina de te ia dar nu mai esti opt ore si bonjours.Si daca vine masina sa te ia parca unde te duce, te duce sa joci table sau sah? Te duce tot sa muncesti pentru altii pentru ca ori esti ori nu mai esti.Dar daca esti nu mai pleci din Bucuresti,parasesti capitala,nu mai vezi ti se prezinta ,nu mai auzi audiezi.
-Dar daca nu esti ,ce esti?- ESTI CAP DE LOCUITOR. Ai 0,01 autoturisme pe cap de locuitor,ai 1,5 tone de otel pe cap de locuitor ca sa nu mai spun cata fonta,laminate, tiparituri pe cap de locuitor.Ai 0,1 palarii pe cap de locuitor,0,05 kg sapun, 1,5 kg taurine, rosii, pastarnac leustean pe cap de locuitor.Va dati seama cate aveti pe cap si cat de importanti santeti.Ai drepturi.Ai dreptul de a alege si a fi ales ai dreptul sa te duci la dracu sau unde a intarcat Mutu Balaia sau sa aduni potcoave de cai morti.Ai multe drepturi dar si indatoriri.Pentru indatoriri s-a inventat Fiacul si Vataseii care -ti stabileste dintr-un condei cat de mare e capul tau de locuitor concomitent cu dimensionarea necesitatilor diurne,nocturne si cat de roditor esti.Baietii sunt foarte rigurosi, lucreaza la virgula si utilizeaza chiar si operatii cu fractii.Ei stabilesc  cat esti de destept ca sa te numeasca in functii cu salariu,secretara,masina si sulurile de hartie igienica.
Cu gandul la noi primul ministru ne comunica stirea zilei- Cresterea Economica a Romaniei cea mai mare crestere din uniunea europeana ca sa se bucure tot romanul si sa aiba astfel si  capul de locuitor cu ce sa ne duca acasa ca sa-si  faca familia fericita.
-Ia luati la tata si mancati crestrea economica comunicata cu surle si trambite de primul ministru si spuneti de v-ati saturat.De voi scap mai usor cu mata nu stiu cum m-oi descurca ca mi-a spus: Costele sa vii sa-ti vad cresterea aia economica sau cum ii zici tu acum altfel nu te mai primesc in pat ca m-am saturat de remuneratia aia mica a ta si ma duc sa te reclam la primul ministru ca pana acasa imparti cresterea economica cu altele.
Totusi m-am mai linistit deoarece am vazut ca se poate si mai rau.In ultimul timp am vazut tot la televizor ca le pleaca fetitele de acasa fara bilet de voie de la mamita sau tatutu si se duc sa se spovedeasca la duhovnici personali sau sa se implineasca cu alte cresteri economice prin distribuire si redistribuire in asa fel incat sa le creasca si  nivelul lor de trai.
A mai ramas o problema de rezolvat la noi romanii.Cati vicepremieri sa aiba actualul guvernul care ne-a fericit cu cresterea economica? Unul,doi,trei sau patru vicepremieri?Eu as propune sa facem un guvern original compus numai din vicepremieri condus de un  prim ministru  care sa se numeasca primul- primvicepremier ca asa poate se potolesc si se apuca de treaba si sa-i dam tare cu cresterea economica anul acesta.Poate ca numai asa la anul vom fi informati prin anumite televiziuni ca Romania a inregistrat o crestere economica nemaiauzita si nemaiintalnita  pe glob si astfel barbatii sa fie primiti acasa in sfarsit cu bratele deschise de nevestele lor fara a mai fi suspectati ca si-au impartit cu altele pe drum Cresterea Economica.Acum am si eu o banuiala.Oare cresterea asta economica se imparte la toti in mod egal sau cine o imparte parte isi face. Va dati seama cam ce crestere economica i-ar reveni primului ministru?Oare se duce cu ia toata acasa sau  o imparte si el pe drum? Cum spuneam ,”a fi sau a nu fi”.Aceasta-i intrebarea.