Flutur recomanda cafeneaua unde lumea va merge cu sufletul

Flutur recomanda cafeneaua unde lumea va merge cu sufletul

0 2140

Mihaela NistoricăFlutur recomanda cafeneaua unde lumea va merge cu sufletul. Vezi video

Fără marketing de gherilă, discret chiar, în Botoșani se petrec și lucruri demne de istoria acestor locuri. Casa Nistorică a deschis Cafeneaua Artelor și invită botoșănenii la o cafea cu un pictor, un scriitor, un instrumentist, un actor sau un dansator, vorbire în tihnă despre creaţie şi artişti, despre tehnici şi inspiraţie în artă, sesiuni de autografe. Cu ani în urmă, tinerii și protipendada orașului puteau să-și mângâie sufletele sau să-și antreneze spiritul la Cafeneaua Artelor din fosta Casă a Cărții (Oficiul de Stare Civilă). Actualul concept artistic urmăreşte în primul rând promovarea creatorilor. Artiştii invitaţi vor beneficia, timp de o lună de zile, de vizibilitate (expunerea lucrărilor) în spaţiul Cafenelei din Casa Nistorică, dar şi de promovare în mediul online prin prezentarea lucrărilor, a cărţilor, a produselor artistice. Duminica la Cafenea va aduce în mijlocul admiratorilor artistul, creatorul care va interacţiona şi va socializa cu iubitorii de artă.

„Am creat acest loCasa Nistoricac din dorinţa de a ne întâlni în viaţa reală, cu adevărat. Să ne simţim energia dincolo de ecranul tabletelor. Artistul are nevoie de public. El nu poate trăi doar în mediul virtual. Cu siguranţă sunt mai mulţi oameni care intră într-o cafenea decât într-o galerie. Dar putem vedea tablourile în cafenea, putem cunoaşte artistul, apoi vom merge la expoziţii, în galerii, la spectacole de teatru, la concerte. Împreună putem aduce publicul mai aproape de artist, de creator”, susține actriţa Mihaela Nistorică.  

expo-flori-anca-larionesei-top-480x383Duminică, 10 mai 2015, invitată la Cafeneaua Artelor, pe strada Ștefan Luchian nr.7, a fost  Anca Larionesei, cu lucrări pe pânză reunite în expoziţia „Hipertensiune florală”. Anca Larionesei 
este specialist în lucru cu copiii, psihopedagog şi psihoterapeut cu o experienţă de peste zece ani. Ca artist, a expus de mai multe ori, alături de pictori consacraţi, pe simezele Galeriilor de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani. De la începutul anului 2015, este coordonator al Atelierului de Pictură din cadrul Clubului „La Nistorică”.

Flutur cafeneaua artelorPrezent la vernisaj, fostul și viitorul edil al municipiului, Cătălin Flutur  și-a exprimat bucuria revederii cu actrița Nistorică . ”Am cunoscut-o în tot felul de ipostaze și știu că este o răzbătătoare și o luptătoare și își dorește foarte mult să iasă în față. Și a ieșit în față. Oriunde am fost, tot ceea ce a făcut este de admirat. Un concept vechi, pierdut în Botoșani, l-am regăsit aici și nu se putea altfel decât cu ajutorul colegilor de breaslă. Cred că asta ne lipsea. Că de celelalte nu ducem lipsă, sunt tot felul de bombe. Cred că aici va fi un spațiu unde lumea va veni cu sufletul”, a spus Cătălin Flutur.

Mihaela Nistorică a jucat timp de un sfert de veac în spectacole pentru copii, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret ”Vasilache” din Botoșani. Timp de patru ani a făcut parte din conducerea teatrului, iar la 10 martie 2011 și-a dat demisia din funcția de director adjunct. Precizăm că pasiunea de a aduce bucurie în sufletele copiilor a moștenit-o de la mama sa, Gabriela Nistorică, aceasta din urmă făcând parte din viețile și visele copiilor timp de 40 de ani, tot pe scena de la Vasilache.

Mihaela Nistorică mai are o calitate. Este sora lui Ionel Nistorică, nimeni altul decât cel care a coordonat lucrările de modenizare a Stadionului Municipal Botoșani, iar în urmă cu vreo 10 ani a fost director executive al echipei fanion a Botoșaniului.

CLIK PE FOTO PENTRU A VEDEA CLIPUL

 

Flutur cafeneaua artelor