FOTO/VIDEO Primarul cel mai iubit de politicieni a fost învestit la Nicșeni

FOTO/VIDEO Primarul cel mai iubit de politicieni a fost învestit la Nicșeni

FOTO/VIDEO Primarul cel mai iubit de politicieni a fost învestit la Nicșeni

Prefectul județului l-a felicitat și l-a asigurat de tot sprijinul pentru soluționarea problemelor cu care se va confrunta în mandatul de primar. Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean, și-a început mesajul prin a-l scuza pe șeful său Costică Macaleți care nu a putut participa la învestirea proaspătului primar din Nicșeni. Birta a afirmat că învestirea primarului Iulian Iliescu îi face să fie ”mai responsabili și trebuie să fim alături de domnul Iulian toți cei care l-am sprijinit în campanie”.

O cuvântare în stilu-i original, axat pe limba, cugetul și inima localnicilor, a avut lidera ALDE, care a subliniat că localitatea Nicșeni are prima șansă de a ieși cu adevărat din anonimat. ”În numele filialei ALDE Botoșani, vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor comunei Nicșeni. Și celor din Dacia, uitați de lume și celor din Dorobanți, chiar dacă sunt de alt cult și celor din Nicșeni. Indiferent de cum ați votat, astăzi sunteți alături de noul dvs primar, medicul veterinar Iulian Iliescu. Obligat să candideze independent de către PNL, susținut de către coaliția de guvernare PSD + ALDE, își va duce la îndeplinire toate proiectele pe care ni le-am propus împreună în această grea campanie electorală. Eu nu cred că a existat o campanie electorală mai grea ca la dvs aici la Nicșeni. Nicăieri în țară. Faptul că astăzi ne aflăm aici, demonstrează că dvs ați făcut cea mai bună alegere. Un alt om, mai bun decât medicul veterinar Iulian Iliescu nu aveați cum să alegeți ca primar. Noi îl vom sprijini. Împreună cu senatorul Trufin pentru că răspunde de acest colegiu, împreună cu președintele și vicepreședintele Consiliului Județean. Începând cu data de 5 noiembrie, Nicșeniul a fost scos din anonimat. Dar asta nu înseamnă că s-au rezolvat problemele. Problemele se vor rezolva treptat, legal, proiect cu proiect, astfel încât noi, cei de la București, să-l putem susține. Și când vorbesc de cei de la București, nu pot să-l uit pe domnul deputat Budăi, pe doamna deputat Tamara Ciofu, vreau să-i mulțumesc în mod public doamnei președinte Doina Federovici pentru că a fost o luptătoare, alături de această echipă și nu ne-am lăsat bătuți. Și nu a putut nimeni să ne influențeze în mod negativ”, s-a adresat Liliana Mincă asistenței adunate în sala de spectacole a Căminului Cultural Nicșeni. Deputatul Marius Budăi i-a urat spor la treabă noului primar și i-a strâns mâna prietenește. Mai mult nu a vrut să vorbească pentru a nu-l supăra pe senatorul Trufin și ”nu de alta, dar e Camera superioară” în Parlament.

Și senatorul Lucian Trufin a mulțumit în primul rând locuitorilor comunei pentru că au făcut cea mai bună alegere. Apoi, din postura de fost primar, Trufin a adresat o serie de povețe proaspăt unsului edil de Nicșeni, fără să uite a-și plomba discursul cu mici note umoristice menite să mențină atenția auditoriului.

La învestirea primarului Iulian Iliescu au participat și primarii comunelor Cristești și Vlăsinești, Lucian Borfotină, respectiv Andrei Boariu.

FOTO/VIDEO Primarul cel mai iubit de politicieni a fost învestit la Nicșeni