Fratele exÎmpăratului o ”arde” cu pungi de plastic la Bruxelles

Fratele exÎmpăratului o ”arde” cu pungi de plastic la Bruxelles

0 723

Colaj Mihai TurcanuFratele exÎmpăratului o ”arde” cu pungi de plastic la Bruxelles. Bobocul europarlametar de Botoșani, Mihai Țurcanu are treabă grea astăzi la Parlamentul European. În urmă cu trei ore acesta a postat pe contul său de facebook agenda zilei din instituția cu 12 stele într-un giratoriu azuriu. Fostul veterinar șef aduce astfel în atenția publicului botoșănean zelul său de ales al neamului în forul european.

” În această săptămână, printre altele, se va combate utilizarea neraţională a pungilor de plastic (cele mai folosite ambalaje şi cele mai poluante). Poluarea cu pungi de plastic a apelor și a eco-sistemelor acvatice reprezintă o problemă majoră de mediu.

Tot în această săptămână se va supune la vot propunerea legislativă privind sistemele de apel de urgenţă instalate în maşini. Propunerea legislativă supusă la vot marți privește aparatele de apelare de urgență care alertează automat serviciile de asistență în cazul unui accident (eCall) și cere instalarea acestora în toate modelele noi de mașini și autocare ușoare, până la 31 martie 2018. Un vot favorabil ar confirma acordul informal încheiat cu Consiliul de Miniștri în decembrie și aprobat de acesta la 2 martie.

Sistemele eCall instalate în mașini utilizează tehnologia apelului de urgență 112 pentru a alerta serviciile de asistență automat în cazul unor accidente grave. Astfel, aceste servicii pot decide imediat tipul și dimensiunea operațiunii de salvare necesare, ceea ce le va ajuta să ajungă mai repede, să salveze vieți, să reducă consecințele rănilor grave și să minimizeze costurile blocajelor de traffic”, a înștiințat Mihai Țurcanu.