Golaniada, ultimul serial al natiunii romane

Golaniada, ultimul serial al natiunii romane

0 676

Declarație politică a deputatului PP-DD Liliana Mincă, depusă astăzi, 16 aprilie, la Camera Deputaților. ”În timp ce aleșii poporului muncesc fără odihnă pentru identificarea și implementarea de scenarii care să aducă foloase materiale anumitor grupuri de interese mai puțin ortodoxe, zeci de milioane de români trăiesc de azi pe mâine. În vreme ce noi facem sau ne prefacem aici că urzim pachete legislative menite să dinamizeze democrația în România, cei mai mulți români au rămas fără locuri de muncă, nu mai au surse de venit și sunt obligați să traverseze toate stările catastrofale ale degradării umane. Realitatea este că instituțiile din România par să fi creat și se străduiesc să mențină mecanismele prin care populația să recunoască și să accepte că birurile se însușesc și se plătesc până la ultima suflare. Sclavagismul democratic tinde să devină o formă de guvernare.

România este din nou împărțită în vlădică și opincă.  Canoanele la care sunt supuși oamenii de rând sunt luate în derâdere de către toți parveniții și oportuniștii ultimelor două decenii, de către toți băieții deștepți care, prin trafic de influență sau prin diplome obținute cu sfânta șpagă, au primit invitație la festinul politic ce le atribuie statutul de VIP-uri sociale.

GOLANIADA este ultimul serial al națiunii române și se pare că numai astfel se poate trăi în România.

Un manifest al societății civile din Botoșani față de atitudinea guvernanților atrage atenția că i-a ajuns cuțitul la os. Românii s-au săturat de găștile intelectuale care subjugă interesele poporului, condamnând societatea civilă la ”traiul decent” al lumii a treia. La Botoșani, și probabil în multe județe ale țării, prestatorii de servicii publice precum grupul de firme Eon, Termica, Modern Calor sau operatorii de apă au devenit societăți care fură și înșeală cu acte aparent în regulă. Românii se plâng că aceste hoții se fac cu susținerea directă a autorităților locale și guvernamentale. Milioanele de sesizări ale consumatorilor sunt neglijate sau nu li se respectă nici măcar dreptul la petiționare. Trăim vremuri în care suicidul a devenit calea spre eliberarea din ghearele neputinței, a lipsurilor materiale, a durerii de a-ți vedea copiii privind cu ochii înrourați la opulența beizadelelor politice. Cu fiecare zi de nepăsare guvernamentală, puterea devine complice la o formă nouă, neomologată, a genocidului de catifea.

Românii, cei năpăstuiți de toate guvernele, chiar dacă nu au cunoștințe de economie politică, sunt convinși că într-o societate civilă întâi se majorează veniturile populației în mod democratic, se instituie obligativitatea egalității de șanse și a drepturilor pe temei constituțional și abia apoi se fac anumite echilibrări economice potrivit standardelor sau directivelor europene. Românii aclamă elaborarea și implementarea de legi anti sărăcie. Actuala putere, aleasă mai mult sau mai poțin conștient de către electorat, are acum această posibilitate. Cerem guvernului să elaboreze pachete legislative anti sărăcie, sau măcar să le susțină pe cele propuse de către noi, cei din opoziție”.