Groparul financiar internațional care a îngrozit America și Rusia a fost înfiat...

Groparul financiar internațional care a îngrozit America și Rusia a fost înfiat la Botoșani

Primarul catastrofă de la Botoșani, Ovidiu Portariuc își bate joc de tot municipiul și risipește pe vendete banii publici. După ce Irlanda, America și Rusia au țipat cât le-a ținut plămânii că firma de audit Pricewaterhouse Coopers este mai nocivă decât zece tsunami declanșate concomitent, edilul de Botoșani a bătut palma cu celebra firmă. Lumea internațională țipă pe toate canalele media că firma în discuție a dus la faliment companii mari, profitabile sau a tras în piept diverse guverne, dar edilul de Botoșani pare să agreeze taman astfel de firme pentru răzbunările proprii. Mai mult decât atât, edilul botoșănean pesedist vrea să dovedească și că îl doare undeva de supărarea și decizia șefului de partid, premierul Victor Ponta care, după răsunătoarele gafe făcute de firma de audit în privatizarea Oltchim, a promis că în veci nu va mai pune pe tava firmei în discuție vreun contract.  Alarmant pentru municipiul Botoșani este că firma Pricewaterhouse Coopers are toate șansele să finalizeze auditul de la Locativa tot cu un dezastru răsunător. Dar, după toate aparențele, este posibil ca primarul Ovidiu Portariuc să îi fi plătit tocmai pentru a distruge societatea Locativa. Evident, nu se poate spune despre primarul catastrofă Portariuc că nu este cu picioarele în arătură și cu capul în traista prostiei, dar nici nu se poate spune că ar avea ceva cu Locativa. Nici pe departe. Răzbunarea primarului catastrofă este îndreptată împotriva veșnicului lui coșmar, Cătălin Flutur, fost primar și actualmente, legal și de nezdruncinat pentru doi ani – director general al Locativa.

Cu 23.000 euro Primăria a arvunit necazuri la Locativa

Miercuri, reprezentanţii Pricewaterhouse Coopers s-au întâlnit la Primăria Botoşani cu reprezentanţii societăţii menţionate şi ai SC Urban Serv SA. Motivul îl constituie mult promisa evaluare a societăţii conduse de Cătălin Flutur, dar şi a celei de salubrizare. Oficial dorinţa edilului şef este aceea de a eficientiza activitatea unităţilor controlate de Consiliul Local Botoşani, însă atât el, cât şi consilierul local Mihai Tincu  de la PSD Botoşani au afirmat că, în funcţie de concluziile trase de celebra companie, este posibil ca SC Locativa SA să fie desfiinţată. Pentru auditul de la cele două firme, Primăria Botoşani a alocat  23.000 de euro, însă edilul şef susţine că această cheltuială este nesemnificativă în raport cu economia care se va obţine.

Tromboane de primar… Că tot mai multor botoșăneni le vine să-i spună de la obraz să plece acasă, la Vlăsinești. Dacă nu s-or fi săturat și bietele vaci să le încurce cu taurii în timpul mulsului.

Pentru știința întregii urbe dar și spre uimirea întregii României, vom arăta în cele ce urmează de ce firma angajată de Portariuc pe bani frumoși este spaima și motivul de ofensă al multor firme și țări.

Dixit Vocea Rusiei: PwC – groparul unor celebre firme internaționale

Firma, preluată de PSD de la PDL, a bulibășit privatizarea Oltchim. Vocea Rusiei, citată de HotNews, a atacat dur compania PricewaterhouseCoopers pentru modul în care a realizat caietul de sarcini la privatizarea Oltchim, afirmând că „încrederea oarbă în consultanți financiari străini a fost și rămane una dintre marile vulnerabilități ale guvernelor din țări în curs de tranziție”. Potrivit sursei citate, guvernul român ar fi trebuit să analizeze „lista impresionantă de clienți importanți ai PWC care au sfârșit într-un mod tragic: American International Group, TYCO, Kanebo, Global Trust Bank etc”.

PWC dată în judecată pentru falimentul unui asigurator irlandez

Potrivit publicației Bursa, administratorii speciali ai „Quinn Insurance” – societate de asigurare majoră aflată în centrul crizei financiare din Irlanda – au dat în judecată „PricewaterhouseCoopers” (PwC) pentru despăgubiri de un miliard de euro, acuzând compania de consultanţă de neglijenţă în audit.
Cei doi administratori ai firmei, Michael McAteer şi Paul McCann, care au fost numiţi pentru salvarea „Quinn Insurance” în martie 2010, pretind că asiguratorul ar fi evitat pierderi semnificative dacă PwC ar fi evidenţiat deficienţele observate în conturile societăţii.
„Quinn” a fost plasată în administrare după ce autoritatea financiară din Irlanda a stabilit că societatea nu îndeplineşte cerinţele de solvabilitate. Guvernul irlandez a pompat 1,1 miliarde de euro în compania de asigurări ca să o menţină pe linia de plutire.
Dacă vor obţine despăgubirile solicitate în instanţă, administratorii vor utiliza banii la plata unor datorii ale „Quinn” către stat.
     Iată cât de competentă este firma angajată de Portariuc și plătită regește din banii botoșănenilor. La așa un palmares negru, care credeți că vor fi rezultatele auditului de la Locativa?! Dar încă nu e prea târziu și au mai existat și contracte anulate… Suntem curioși dacă instituțiile statului (Curte de Conturi, Parchet, DNA, Minister) se vor autosesiza în fața unei astfel de gafe fără precedent în administrația publică locală.