Hotarul dintre români se rupe mâine la Coțușca

Hotarul dintre români se rupe mâine la Coțușca

0 4040

După ce, în urmă cu câteva luni,12449662_535421053300206_1921209652_o primarul din localitatea botoșăneană a reușit să reunifice românii din Ucraina, Republica Moldova și România într-o amplă acțiune, mâine hotarul dintre români se va rupe iar la Coțușca. Duminică, 27 martie, când se împlinesc 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu patria mamă, la Coțușca, va avea loc un eveniment deosebit. Simpozionul Internațional intitulat „Între români nu există graniță” este eveniment organizat de către inimosul primar al comunei, Dan Vezeteu, în colaborare cu Asociația „Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța”, având ca parteneri pe senatorul Popescu Corneliu și deputatul Costel Șoptică.

La acest amplu eveniment vor participa personalități ale vieții culturale și artistice din Ucraina și Moldova, primari, profesori și conducători de instituții din Județul Botoșani, precum și din raioanele Hliboca, Herța și Noua Suliță-Ucraina, dar și din Edineț și Briceni-Rep. Moldova.

Evenimentul va începe cu alocuțiunile rostite de către prof. dr. Vasile Adăscăliței și Dan Prodan, istoricul Petru Grior, scriitorul Vasile Bâcu și primari și șefi de raioane din Moldova și Ucraina. Dupa cuvântul celor prezentați mai sus va avea loc un spectacol extraordinar, dedicat evenimentului, susținut de către grupul vocal „Armonia” dDSCN0363in Mahala, Taraful de la Iordănești, Orchestra de muzică populară „Plaiul Herței”, Corul Gospodarilor și orchestra  „Trandafir” de la Voloca, Orchestra „Frunză de dor” a comitetului raional de cultură din Briceni și soliștii Alina Maeruța-Ucraina și Mitică Hapliuc-Darabani. Mass-media va fi prezentă ca de obicei: Lumea lui Rotundu, Tele’M Botoșani, Informatorul pentru toți românii (www.informatorulbt.ro) , Euromedia Ucraina, Monitorul de Hliboca, Gazeta de Herța, Zorile Bucovinei și Plai Românesc.

La acest eveniment internațional este invitată și Conducerea Județului care sperăm să răspundă pozitiv și să participe la acțiune.

Hotarul dintre români se rupe mâine la Coțușca