În sfârșit, femeile au candidatul lor Vezi cine e și ce a...

În sfârșit, femeile au candidatul lor Vezi cine e și ce a făcut

0 718

Bărbatul care în toată activitatea sa a fost preocupat, în cea mai mare parte, de soarta femeilor din România candidează la Botoșani. Acesta se regăsește pe lista ALDE Botoșani pentru Camera Deputaților. Are o activitate de peste 25 de ani în domeniul feroviar, fiind un militant pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și de salarizare pentru personalul feroviar.

Ștefan Petru Dalcă se află la a doua candidatură pentru un mandat de deputat. Pe timpul mandatului precedent, deputatul Ștefan Petru Dalcă a desfășurat o activitate intensă în susținerea egalității de șanse între bărbați și femei, considerând întotdeauna că femeile sunt prea puțin reprezentate în toate structurile.

Prin proiectele susținute a urmărit ca rolul femeii să nu fie diminuat, femeilor să nu le fie încălcate drepturile, sancționarea tuturor formelor de discriminare, combaterea violenței asupra femeii și a violenței domestice.

În activitatea parlamentară, Ștefan Petru Dalcă a înregistrat 88 de propuneri legislative, din care 14 promulgate legi.15037151_1575196339173631_793233843767549707_n

O parte din proiectele inițiate a vizat stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii dezavantajate, prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, drepturile copiilor și adulților cu dizabilităţi, alocaţia de stat pentru copii.

Ștefan Petru Dalcă a făcut parte din Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, unde a ocupat funcția de  vicepreşedinte, în perioada mai 2016 – septembrie 2014 și cea de preşedinte, în perioada septembrie 2014 – mai 2016. În luna mai, 2016, a ocupat, din nou, funcția de vicepreşedinte.

De asemeni, a mai făcut parte din Comisia pentru transporturi şi infrastructură și din Comisia pentru industrii şi servicii.

Ștefan Petru Dalcă a absolvit Facultatea de Mecanică, din cadrul Universității Politehnice Timişoara și Facultatea de Management Financiar, din cadrul Universității Financiar Bancare din Bucureşti, fiind specializat în Ştiinţe Economice – Finanţe Bănci.

În sfârșit, femeile au candidatul lor Vezi cine e și ce a făcut