Încă un primar suspendat. Urmează alegeri anticipate într-un oraș. Vezi AICI ce...

Încă un primar suspendat. Urmează alegeri anticipate într-un oraș. Vezi AICI ce s-a întâmplat

Încă un primar suspendat. Urmează alegeri anticipate într-un oraș. Vezi AICI ce s-a întâmplat

Primarul orașului Broșteni a fost suspendat. De două săptămâni, atribuțiile fostului primar Nicolae Chiriac au fost preluate de viceprimarul Mihai Molodeschi care nu are nici un an de când a preluat funcția de viceprimar. Interesant este că fostul primar, cunoscut ca fiind șeful Mafiei din Broșteni, a fost trimis acasă pentru afaceri bănoase și…mioritice de către ANI, dar în spatele său sunt stivuite frumos câteva roabe de dosare și plângeri penale. Cel care îi ține locul va avea, pe cât posibil, soarta predecesorului său, știut fiind că viceprimarul devenit primar interimar are și el lada lui de zestre penală. La fel ca jumătate dintre membrii Consiliului Local Broșteni. Dar despre faptele lor de vitejie vom vorbi la timpul cuvenit. Așa cum am procedat cu mazilitul Chiriac timp de vreo doi ani.

Urmează alegeri anticipate

Prin Ordinul Prefectului nr. 130 din 23 mai, primarul orașului Broșteni a fost trecut pe linie moartă. A fost suspendat din funcție. Sau mai bine spus, la dispoziția organelor de anchetă, încă neîntinate de corupție, pentru alte năzbâtii administrative. ”Prin același ordin, viceprimarul în funcție a preluat atribuțiile primarului. Începând cu data de 24 mai, primarul a terminat activitatea. A predat tot. Urmează ca prin hotărâre de Guvern să se stabilească data alegerilor anticipate. Fostul primar a formulat contestație, dar ordinul prefectului este executoriu. Indiferent cât va dura procesul contestației fostului primar, el a fost suspendat, nu mai poate lucra la primărie, se vor face alegeri”, ne-a confirmat Lucian Tudosia, secretarul orașului Broșteni. Din ultimele informații, o bună parte a populației orașului i-au cerut deja justițiarului Dumitrescu să candideze pentru a fi viitor primar. Care va fi decizia lui, vom vedea la timpul potrivit.

”Premoniția” lui Columbo s-a împlinit după un an. Chiriac – OUT

În urmă cu mai bine de un an, COLUMBO (publicație de investigații), cu sprijinul cetățeanului Iulian Dumitrescu (nașul mafiei) și a consilierului local Maricel Hlihor, a demarat o serie de investigații cu privire la bârlogul mafiei din Broșteni, Suceava. După un an de dueluri la baionetă, psihice, judiciare sau, în ultimul timp – cu ciocanul și toporul oropsiților, mafia din Broșteni, cu ramificații serioase până în Ministerul Economiei, DNA și chiar până la ex -premierul Tudose, a fost decapitată. Încă de la începutul acestui an noi am scris că orașul Broșteni va avea primar nou. A mai durat puțin  până când secretarul primăriei a primit oficial hotărârea nr. 391/06.02.2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Prin această hotărâre emisă cu 2 zile în urmă, definitivă, ÎCCJ a respins recursul formulat de primarul Chiriac cu doi ani în urmă, sperând că astfel își va duce mandatul până la capăt. În 2015, prin Sentința nr. 176 din 17 septembrie, Curtea de Apel Suceava, a respins contestația depusă de Chiriac împotriva Agenției Naționale de Integritate. Primarul a contestat de fapt Raportul de evaluare al ANI înregistrat sub numărul 48060/G/02.12.2014. Prin acest raport ANI a constatat că în anii anteriori, în calitatea sa de fost consilier local în mandatul 2008-2012 dar și ca viceprimar al orașului Broșteni în perioada 2009-2011, Nicolae Chiriac s-a aflat în conflict de interese. Practic, edilul a participat la deliberarea și adoptarea hotărârii Consiliului Local Broșteni nr.11 din 21.04.2010, în urma căreia a fost încheiat contractul de închiriere a 1.771,1 ha pășune, cu nr.1989 din 07.05.2010 între Consiliul Local și Asociația Crescătorilor de Animale ”Ciobănașul” Broșteni, a cărei președinte a fost primarul Chiriac. În urma acestui contract, asociația păstorită de primarul Chiriac a beneficiat de subvenții consistente de la APIA Suceava. Interesant este că, cel care acum trebuie să-i facă primarului procedura de suspendare, secretarul comunei, este și el complice întrucît nu a învederat consiliul de atunci că edilul se află în situația de conflict de interese și era și obligația lui. Totodată, ANI a mai constatat în sarcina primarului și un conflict de interese penal, nu doar administrativ.

Mărturie fatală smulsă de Columbo anul trecut

Procesul a fost lung și cu scântei. Încă din 2014, continuu, primarul s-a străduit să prostească toate organele de anchetă și orice complet de judecată, încercând să-i convingă că e nevinovat și chiar o victimă a unei vendete. Și mulți dintre anchetatorii săi au acceptat varianta lui Chiriac. Până în 2017 când, într-o discuție cu COLUMBO   , fostul primar și-a mărturisit vina. Și, coroborată cu strădaniile și probele adunate de Iulian Dumitrescu, probabil că din acel moment a început declinul lui Chiriac.

Redăm mai jos ce i-a spus primarul Chiriac lui COLUMBO, în ianuarie 2017.

”Da, așa este, o să fiu suspendat. Pentru că în 2010 am votat o hotărâre ca și consilier. Asta e, eram fraier atunci și nu știam legislația, ce să fac. Cum a zis Brătescu, și prostia se plătește și toate… Procesul l-am pierdut la Suceava. Și am făcut recurs. Din 4000 și ceva de primari aproape jumătate suntem cu dosar la ANI. E legislația de așa natură, că orice e interpretabil acolo. Deci nu vreo firmă de a mea a făcut afaceri cu primăria. Eu am rămas dezamăgit că nu am câștigat la Suceava. Eu am votat organizarea pășunatului și ulterior am ajuns președinte la asociația crescătorilor de animale. Pentru că tata spunea să fiu gospodar. Uite, m-a pus dracu să fiu gospodar și m-o aranjat ANI. Eu sper să nu fiu suspendat. Dar legislația … am văzut că vor să schimbe puțin conflictul de interese. Că altfel o să se ajungă ca în 1945, că am înțeles că atunci a fost un țigan primar în Broșteni, că ăla nu avea nimica… Asta e politica la noi… Mi-a mai albit părul, mi-a mai căzut… Acum chiar m-am mai calmat că chiar au făcut un lucru bun cu astea, m-au mai școlit… Mi-a venit o ideie discutând cu dumneavoastră. Am înțeles că frații Păunescu au cumpărat Intercontinentalul cu un milion de lei. Cred că o să le fac și eu plângere, să dau eu milionul să iau Intercontinentalul, că acum am un milion de lei. Că cine știe ce hoții au făcut și ăia când au luat Intercontinentalul cu un milion… Nu le-ar fi rușine. Mă mut și eu la București. Cred că au și ei destule procese. Deși nu cred că au avut ei câte am avut eu. Și oamenii au dreptul să mă reclame în continuare. Când nu o să mă reclame nimeni înseamnă că ceva nu e în ordine”, a mai spus primarul orașului Broșteni.

Încă un primar suspendat. Urmează alegeri anticipate într-un oraș. Vezi AICI ce s-a întâmplat