Incredibil Bucecea, orașul îmbrobodit de primar- face 2 blocuri ANL cu 5000...

Incredibil Bucecea, orașul îmbrobodit de primar- face 2 blocuri ANL cu 5000 ron

vo_primar.still003O declarație de presă a primarului din orașul Bucecea a scos la iveală utilizarea intoxicării și manipulării bucecenilor  ca metodă de administrație publică. Deși a pune termenul administrație publică fantasmagorică în corelație  cu numele edilului local este deja pleonasm. Cel puțin așa spun adversarii săi politici. Printr-o simplă declarație de presă, se pare că primarul Andron Țâmpău și-a dat foc la papornița electorală și și-a aruncat în aer esența discursului politic cu care a câștigat încrederea localnicilor mult timp. În declarația sa, primarul, printre altele, a susținut că anul acesta va face două blocuri ANL în Bucecea și vorbește despre existența unui proiect integrat, chiar dacă nu l-a definit ca atare. Grozăvia a ieșit la iveală după ce consilierul local al violeților lui Diaconescu s-a convins, încă odată, în ce pârâuri se scaldă edilul local. Tânăr și cu aspirații la fotoliul de prim gospodar al urbei, consilierul PP-DD s-a crucit de minciunile primarului actual și a atras atenția asupra grozăviei.  Mai mult chiar, investigațiile publicației noastre au scos la iveală minunea din bugetul local al Primăriei Bucecea. Pentru 2014, primarul Andron Țâmpău a prins la capitolul investiții exact 5000 de ron pentru ANL. Dacă acesta reușește să facă două blocuri ANL cu peste 40 de apartamente doar cu 5000 de lei în mod sigur va muri de invidie și Obama, nu doar amărăștenii noștrii de guvernanți.

„Avem un proiect de modernizare străzi pe 7,9 kilometri, mai vrem extinderea rețelei de canalizare cu 3 kilometri, a rețelei de apă, dar și un plus de 1,2 kilometri de rețea de gaz. În proiect sunt și două blocuri ANL cu 48 de locuințe, și o stație de epurare”, a declarat primarul Țâmpău pentru o publicație locală.

” Acesta a precizat că în Bucecea există aproape 70 de cereri de locuințe din partea tinerilor și că pentru cele două blocuri ANL s-au tras utilitățile și s-a pregătit terenul. De asemenea, Primăria Bucecea a depus un proiect de mediu de 4,2 milione lei pentru construirea unei stații de epurare a apelor uzate din oraș”, se mai arată în  articolul care a dinamitat liniștea edilului și a declanșat rebeliunea unor consilieri locali.

Radu Sorin AlexandrescuBlană edilitară sfâșiată de lupii tineri

Consilierul local PP-DD, Radu Sorin Alexandrescu, cunoscut deja în orașul Bucecea ca fiind ghimpele din coasta primarului PSD, din violet s-a făcut negru de indignare când și-a întinat ochii cu declarația științifico fantastică a edilului. Consecvent în luarea de poziție față de gafele executivului local, Alexandrescu este uimit cu câtă nonșalanță se minte populația locală și nu înțelege de ce toți cei care ar putea să-i mai scurteze primarului logoreea nu o fac. ”Am văzut astăzi declarația făcută de domnul primar Țâmpău. Am rămas siderat cu cât cinism și indolență se aruncă în arena declarațiilor fără acoperire. Dacă se spune că din astfel de cauze nu are ursul coadă, ei bine, la Bucecea s-ar putea să rămână și fără blană. Este inadmisibil să intoxice opinia publică cu investiții pe care și le atribuie dar pe care niciodată nu le-a demarat, ce să mai vorbim de finalizare. Eu sunt mai tânăr și nou în consiliul local, dar vă rog să mă credeți și să verificați să vedeți că nimic din tot ce a declarat primarul nu are susținere în realitate. Vă veți convinge că la Bucecea actul administrației publice se reduce sau se face adesea prin dezinformare, manipulare, intoxicare”, a semnalat consilierul local PP-DD, Radu Sorin Alexandrescu.

Țâmpău și ciorba politică râncezită

20140219_190747Un alt consilier local, a pus drobul de sare pe rana primarului și a trecut declarația acestuia prin filtrul deratizării politice. ”De șapte ani tot spune că vom face… vom face stație de epurare și canalizare, ANL și celelalte. Dar nu s-a făcut niciun metru. Sigur că pentru un ziarist trebuie să spună și el ceva. A spus că sunt trase utilitățile, că terenul este pregătit. Nu! Nu a existat nicio hotărâre de CL, în care noi consilierii, anul trecut, acum doi ani sau acum șapte ani, să spunem că în parcela cutare, în zona cutare s-a stabilit amplasarea, construcția celor două blocuri. Au fost doar discuții de principiu, dar doar ca intenție. Nu au existat nici măcar discuții cu privire la amplasament. Chiar a existat și un aviz de principiu, ceva de genul acesta. Dar atât. Dar un aviz de principiu e una, iar o hotărâre de CL e altceva. De la ideie la faptă sunt mulți pași pe care nimeni nu i-a făcut. Terenul, dacă s-ar fi stabilit unde se fac blocurile, trebuie scos dintr-un anumit circuit, sunt necesare studii de fezabilitate, proiecte, avize, sunt multe. Ca în fiecare an, a prins și în bugetul pe anul acesta niște sume nesemnificative pentru rețeaua de canalizare, pentru ANL sau asfaltarea drumurilor. Astea sunt așa, ca să prindă și el ceva la acel capitol din buget”, a explicat unul dintre cei mai vechi consilieri locali ai orașului Bucecea. Cât privește această strategie a primarului de a-și face imagine pe investiții imaginare, consilierii locali deja s-au obișnuit și nimeni nu mai ridică sprânceana a mirare de câte ori Andron Țâmpău iese la taraba declarațiilor de presă cu aceeași ciorbă edilitară reîncălzită de vreo 7 ani.

2 blocuri ANL cu doar 5000 ron  – inovație electorală

Și consilierul local Ștefan Ilaș, aflat la al patrulea mandat în CL Bucecea,  a avut o poziție similară cu a colegului său, vizavi de gogorițele primarului Andron. ”ANL-urile astea se tot fac de 10 – 11 ani în urmă. A mai avut intervenții de astea în diferite jurnale, de fiecare dată a vorbit tot de ANL, de utilități. Astea sunt niște lucruri prioritare ale lui. Dar de 11 ani sunt prioritare doar pentru el, că nu s-a făcut nimic. Devin prioritare când se apropie o campanie electorală. Așa cum nu știți dumneavoastră unde vor fi construite acele blocuri ANL, așa nu știu nici eu. Nu s-a prezentat nimic în Consiliul Local, nu știu unde și cum a tras utilitățile sau a pregătit terenul. Unde? Când? Nu înțelegeți că sunt doar niște chestii prezentate ca priorități de fiecare dată când se apropie o campanie electorală? Ce să vă mai spun? Anul acesta, pe întregul buget al orașului a venit doar cu 5000 de lei pentru investiții. Cu ce să facă el ANL? Faceți rost de buget și veți vedea cât a prins pe investiții. Eu nu știu nici dacă există vreun studiu de fezabilitate. Chiar dacă ar exista, ar însemna că e făcut cu mulți ani în urmă și, atunci, despre ce vorbim? Dar eu nu știu nimic despre astfel de demersuri. În toate mandatele mele de consilier vă pot spune că doar s-a amintit că vrea să facă ANL-uri, dar doar în preajma campaniilor și atât. Dar nu s-a făcut absolut nimic”, a declarat consilierul local Ilaș.

Istoria care nu poate fi contrafăcută și nici plagiată

Din sursele noastre, știm că dacă s-a realizat ceva în Bucecea, s-a făcut pe vremea primarului Florin Vișan, în perioada 1992 – 1996. Pe timpul mandatului său s-a adus gazul la Bucecea. Tot pe vremea lui Vișan s-a făcut actuala clădire a Primăriei, s-a tras apă în satul Călinești. De atunci și până acum nu au mai existat obiective mai importante, finalizate sau măcar demarate. Pentru acuratețea informației, trebuie să precizăm că, la predarea mandatului, fostul primar Vișan a lăsat construcția Primăriei în stadiul de 85% execuție iar aducțiunea gazului metan era finalizată în proporție de 70%, pe când aducțiunea de apă la Călinești ajunse-se într-un stadiu de execuție de circa 80%. Hânganu, primarul care l-a succedat pe Vișan a avut mici chestiuni de pus la punct, finalizând investițiile începute, cam într-un an. Doar în cazul finalizării construcției sediului nou al Primăriei Bucecea au fost necesari aproape patru ani. Abia în decembrie 1999 a fost inaugurat sediul actual. Chiar dacă termenul de finalizare și dare în funcțiune era fixat pentru decembrie 1996. Mai trebuie să spunem că tot pe vremea administrației primarului Vișan s-au construit blocurile E3 și E4, prin Ordonanța 19 în vigoare la acea vreme. Blocurile erau începute, unul avea un nivel, altul avea alt stadiu de execuție a construcției și fuseseră abandonate anterior. Vișan le-a preluat în planul de investiții și le-a finalizat. Pentru reușita acestui demers, la vremea respectivă, edilul Vișan a găsit sprijin la profesorul Aniței, președintele de atunci al Consiliului Județean Botoșani. A primit bani în fiecare an și, în toamna anului 1996, a finalizat blocurile și s-au dat în folosință 32 de apartamente. Ulterior, ciuma roșie politică a intrat cu tăvălugul manipulării și incompetenței și dezvoltarea orașului a intrat în moarte clinică. Mai precizăm că, în 2012, primarul Andron Țâmpăua primit diploma pentru cel mai activ primar de orașe din țară. Titlul i-a fost conferit de către Asociația Orașelor din România.