Incredibil: Mi-e rușine că sunt președinte de 25 de ani

Incredibil: Mi-e rușine că sunt președinte de 25 de ani

0 954

Mircea Costea PER botosani ecologistIncredibil: Mi-e rușine că sunt președinte de 25 de ani

În vremuri în care tractoriștii devin preoți, șoferii ajung deputați, sau tanti Leanța de la Gorj din metresă a veterinarului ajunge șefă ministerială, iar elevii ajung să dărâme guverne, credeam că nimic nu mă mai poate mira. M-am înșelat. Iar. A nu știu câta oară. Am trăit să văd și culmea rușinii politice la Botoșani. Și, dacă va vrea Șeful Cel Mare, cu siguranță voi mai vedea multe în țară, dar mai ales la Botoșani. Nu vreau să fiu sarcastic, nu voi fi nici măcar malițios. Dar apogeul regretelor politice l-am găsit în spatele unei mustăți ecologice. La Botoșani.

”De curând președintele interimar al Partidului Ecologist Român de la Botoșani, Sergiu Zvâncă, a ales să se retragă din această funcție. Vrând, nevrând, m-am văzut nevoit să preiau iarăși prerogativele funcției.A nu știu câta oară. Anterior ne-a lăsat domnul Marian Jurgiu. Și era un om foarte bun. Așa că iar sunt președinte interimar. Și nu găsești oameni buni, cu care să faci treabă, dedicați, inimoși, care să vrea să se implice pozitiv în viața cetății. Cum să spun… mi-e și rușine că sunt președinte de 25 de ani. Toată atenția se concentrează zilele acestea pe democrația de catifea a tinerilor dornici să schimbe sistemul politic. PER nu a făcut niciun compromis un sfert de veac. Dacă tinerii ăștia de acum vor să ia partidul și să facă o treabă bună pentru Botoșani, eu aș fi foarte bucuros. Dar nu, nu prea ai cu cine face treabă”, spunea zilele acestea Mircea Costea, Președintele (pe viață) al PER Botoșani.

Notă: Foștii președinți au acum alte standarde politice. Marian Jurgiu a înființat Partidul Botoșănenilor, împreună cu Marius Cristescu, fost consilier PPDD. Iar Sergiu Zvâncă, din surse apropiate politicianului, se pare că l-a lovit dorul de origini. Ar cam vrea să revină la PNL, de unde a plecat cu surle și trâmbițe, când a simțit că prea mulți indivizi cu personalitate nu încap în baraca din spatele crâșmei Select.

Nota Bene: În semn de recunoaștere a originalității, redacția publicației noastre instituie medalia aniversară ”25”. Simplu – ”25”. De ani, de voturi, cum vrea merituosul deținător să o considere. Și pentru încurajarea consecvenței, ne angajăm să îi oferim medalia de aur pentru politică autohtonă. La 50 de ani de președinție!