Incredibil: unei fetițe i se refuză dreptul la educație

Incredibil: unei fetițe i se refuză dreptul la educație

În localitatea Beldiu, comuna Teiuș, județul Alba, mi s-a comunicat o situație incredibilă, care mă face să cred că mai avem mult până când România va fi cu adevărat stat european. După ce a locuit cu familia în Spania, timp de cinci ani, o fetiță din localitatea amintită este marginalizată la școală, nu primește note, nu este ascultată la lecții, nu are dreptul la bursă socială și pentru rechizite. Inspectoratul Școlar Județean și Ministerul Educației Naționale se prefac a nu auzi de drama fetiței.

                    Fetița Victoria Ana Maria Bota, născută la 22 decembrie 2002, în România este un fenomen al educației naționale. După ce a absolvit cinci clase în Spania, mama fetiței, Liliana Bota, a vrut să o înscrie la școala din comuna de domiciliu, din România. Pentru aceasta, a completat dosarul necesar înscrierii și l-a depus la Inspectoratul Școlar Județean Alba, la data de 14 august 2013.

                  Dosarul fetiței nu a primit niciun număr de înregistrare și nici până la această dată nu s-a dat vreun răspuns sau vreo explicație familiei. Mama fetiței s-a adresat Inspectoratului Școlar Alba, dar și Ministerului, pentru clarificarea situației. Niciuna din instituțiile amintite nu i-a răspuns. În lipsa unui răspuns de la minister, mama fetei nu poate depune dosarul pentru acordarea unei burse sociale și pentru rechizite, fetița continuând să fie marginalizată, ignorată la școală, într-o Românie în care dreptul la educație este garantat prin Constituție.

Aceasta este o parte din INTERPELAREA pe care deputatul PP-DD Liliana Mincă a adresat-o Ministrului Educației, Remus Pricopie, cerându-i să explice cum va fi soluționat cazul fetiței.