INEDIT Modă în scaunul cu rotile “Atipic Beauty” 2013, Supported by Alin...

INEDIT Modă în scaunul cu rotile “Atipic Beauty” 2013, Supported by Alin Gălăţescu

Un eveniment care, cu siguranță,  va reverbera peste ani va fi susținut la 11 iulie la Rin Grand Hotel București. În premieră națională, Asociația ”Open Your Heart” va introduce în România conceptul de modă pentru persoanele cu dizabilități. Chiar dacă românii măcinați de prejudecăți vor avea tendința să treacă sub semnul banalității acest eveniment, lansarea industriei de modă, în România, pentru persoanele cu dizabilități va avea cu siguranță succes. Inițiatoarea evenimentului de la 11 iulie, din București, este nimeni alta decât Iuliana Magda Coman. Aceasta a fost fotomodel – manechin profesionist până în 2005. Acum Iuliana Coman face parte din categoria persoanelor cu dizabilități. Cu toate acestea, a continuat să profeseze în afara țării. Prin acțiunile susținute acum în România, se încearcă, de fapt, demonstrarea principiului aprioric potrivit căruia frumusețea (interioară, spirituală și nu numai) învinge boala. Moda poate fi captivantă și în scaunul cu rotile. Dacă în România acesta este primul eveniment de gen, nu trebuie să uităm că, spre exemplu, în Rusia, începând din 2009, în fiecare an se organizează un spectacol de modă pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, în India, în 2006, nu mai puțin de 30 de persoane  nevăzătoare au participat la o prezentare de modă, urcându-se pe scenă fără însoțitori. Evenimentul a fost încununat de succes. Iată câteva exemple de tenacitate, de frumusețe atipică, exemple care ar trebui să sensibilizeze diverse grupuri și personalități ale României să sprijine acțiunile asociației ”Open Your Heart”. Redăm mai jos un comunicat de presă cu privire la evenimentul anunțat.

COMUNICAT DE PRESĂ

“Atipic Beauty” 2013, Supported by Alin Gălăţescu!

Asociaţia Open Your Heart vă prezintă în data de 11 iulie, ora 20, evenimentul  “Atipic Beauty” 2013, Supported by Alin Gălăţescu!  Gazda evenimentului este  Rin Grand Hotel Bucureşti. “Atipic Beauty” 2013, Supported by Alin Gălăţescu este primul eveniment din cadrul proiectului “Atipic Beauty”, care introduce în România un nou concept, moda pentru persoanele cu dizabilităţi, mai exact creearea unei nişe în industria modei, care se dezvoltă în prezent în Europa, şi nu numai, unde moda altfel câştigă din ce în ce mai multă popularitate. Pentru România este ceva în premieră.  Criticul de modă Alin Gălăţescu susţine primul eveniment din cadrul proiectului.

Iniţiatoarea proiectului este Iuliana Magda Coman, preşedinta organizaţiei, care a devenit persoană cu dizabilităţi în anul 2005, printr-o conjunctură nefastă. Iuliana Magda Coman a fost fotomodel-manechin profesionist. A continuat să profeseze, imobilizată fiind, însă în afara României. Principiul său de bază este că persoanele cu dizabilităţi pot să realizeze orice îşi planifică.

Reprezentanţii organizaţiei Open Your Heart îşi propun să prezinte persoanele cu dizabilităţi din altă perspectivă, mai exact frumuseţea care învinge boala. Pe podium, în prezentări de modă,  modelele în scaun cu rotile vor fi alături de modele profesioniste şi vedete autohtone. Dovedesc astfel că eleganţa vestimentară nu are graniţe şi poate fi adoptată fără inhibiţii.

Asociaţia Open Your Heart are ca obiectiv fundamental promovarea imaginii persoanelor cu dizabilităţi prin construirea unei societăţi tolerante şi îndepărtând toate barierele.

În prezent, în România, persoanele cu dizabilităţi se confruntă cu numeroase bariere emoţionale în momentul în care păşesc pe stradă. Ideile preconcepute şi clişeele despre frumuseţe contribuie la producerea acestor bariere emoţionale.

Ce face diferenţa între perfecţiune, idealuri şi preconcepţii? Complexul de abilităţi care ţine de felul de a fi, educaţie, inteligenţă, şi cel mai important, motivaţia de a reuşi. Acest fel de frumuseţe învinge dizabilitatea şi vede dincolo de ea.

“Atipic Beauty” este conceput să se desfăşoare an de an.

Evenimentul “Atipic Beauty” 2013, Supported by Alin Gălăţescu are şi un scop caritabil, va fi prezentat cazul unui copil în vârstă de doi ani. Micuţul suferă de o boală rară care se manifestă prin sensibilitate excesivă la nivelul epidermei, ceea ce produce răni cumplite. Prin donaţii sperăm să-i asigurăm acestuia posibilitatea tratamentelor destul de costisitoare.

La finalul prezentării de modă vom organiza  şi o expoziţie de bijuterii hand-made cu vanzare, iar banii rezultaţi  vor fi direcţionaţi tot către cazul prezentat mai sus.

Cosmina Pasarin va prezenta show-ul, iar pe podium alături de modelele în scaun cu rotile vor urca: Cristina Spatar, Rodica Miron, Diana Matei, Adelina Pestritu, Rocsana Marcu, Dj Wanda.

Nicole Cherry, copilul minune al muzicii româneşti şi al topurilor muzicale din ultima perioadă, ne oferă un program artistic.

Preşedinte: Coman Iuliana Magda,

e-mail:openyourh@ymail.com
Telefon: 0767.26.78.71