Întuneric, ca pe vremea răposatului, la Dobârceni

Întuneric, ca pe vremea răposatului, la Dobârceni

ALB si NEGRU in DOBIRCENI:

ALB:  

Joi, 19 septembrie 2013 s-a facut receptia aductiunii de apa  din comuna Dobirceni, lucrare executata cu fonduri europene. Proiectul, care trebuia executat in cateva luni a fost terminat in… 5 ANI. Partea buna este ca de azi pe conductele din comuna curge apa.

Din initiativa primarului Radu Livinschi s-a inceput reamenajarea terenului de fotbal din parcul „Elena Sturza” din Dobirceni, cu fonduri de la bugetul local.

NEGRU:

*   S-au copt roadele toamnei, toamna rodnica si bogata cum putine au fost, dar au inceput si furturile de recolta. Cetateni care nu au nici cea mai mica teama de legile tarii sau ale lui Dumnezeu si care toata vara au stat la umbra, fura tot ce le pica in mana: stiuleti de porumb, lucerna, floarea soarelui, dovleci, etc.

Ce fac autoritatile locale???

*   Animalele salbatice si in special mistretii devasteaza recoltele populatiei(au fost persoane care au avut distrugeri de 60-70%. Va informam ca se pot obtine despagubiri prin actionarea in justitie a Ocolului Silvic.

*   Anumite persoane private pasuneaza animalele pe proprietatile cetatenilor care se tem sa-i reclame intrucat sunt amenintati cu violenta. Aceste abuzuri pot fi sanctionate civil sau penal dar trebuie sa va invingeti teama si sa actionam impreuna. PP-DD Dobirceni va asigura tot sprijinul.

*   Stam tot pe intuneric, mai  rau ca pe timpul „raposatului” (sau „regretatului”), cele doua ore de iluminat local(de la 21.00 la 23.00) fiind inutile.

*    Umblam in contimnuare prin noroaie, pe drumuri nepietruite (mai ales la Brateni si Bivolari) si fereasca Dumnezeu de-un incendiu sau alta urgenta pentru ca pe aceste drumuri nu pot intra autospecialele sau ambulantele

Informații oferite de corespondentul Aurel Axine, șeful SVSU din Dobârceni