Junele PRU vrea invitație la praznicul politic al lui Chef Portariuc

Junele PRU vrea invitație la praznicul politic al lui Chef Portariuc

0 1115

Andrei Iulian Ciubotaru PRU 1La începutul săptămânii, președintele PRU Botoșani, Andrei Ciubotaru, a postat pe o pagină de Facebook nemulțimirea și protestul său că nu a fost invitați la masa discuțiilor, în Pactul de pace politică lansat de edilul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc. Nu ne-am putut abține și l-am provocat pe junele Ciubotaru la un dialog pe această temă.

Reporter: În calitate de președinte al PRU Botoșani ce credeți că ați pierdut nefiind invitat la primar în pactul de pace politică?

Andrei Ciubotaru: Nu am pierdut nimic dar avand in vedere ca știe de existența Partidului România Unită la Botoșani, cred ca e de.bun simț să se declare adevărul, anume că au fost partide politice din Botoșani care nu au fost invitate și poate să explice de ce această „pace” este selectivă.

12249594_969759049734133_1548133254049713630_nReporter: Poate că a considerat partidele mici ca fiind încă la stadiul de „grădiniță” și insignifiante, sau poate a considerat că pace politică trebuie să facă cu partidele cu care și-a incrucișat spada declarațiilor politice în ultimii ani !? Ce părere aveți?

Andrei Ciubotaru:  Nu cred că le consideră la „grădiniță „. Este ignoranță. Ar trebui să fie conștient de ascensiunea partidului România Unită iar ignorând partidul și opinia acestuia, ignoră oamenii de fapt.

Reporter: S-ar putea să aveți dreptate. De asta, uneori, ADEVARUL este relativ…

Andrei Ciubotaru:  Posibil ca îi este și frica de cei ce promovează România și simbolurile Naționale având în vedere coperta de „Neamț” ce o afișa în campania electorala

Reporter: Cred că primarul s-a gândit la o colaborare politică pe orizontală, prin prisma antamării păcii politice sau sociale. Adică prin acest pact de pace avea nevoie să pună batista pe țambalul politicii de gherilă. Pt. el, pentru partid, pentru oraș. Ori cu PRU până acum nu s- a întâlnit pe frontul contrelor politice

Andrei Ciubotaru:  Tocmai pentru prevenția acestor evenimente ar fi trebuit să o facă, E ca la o boală. Mai bine o previi decât sa o tratezi. Aici se vede lipsa de voința când vine vorba de cooperarea în adevăratul sens.

Reporter: O colaborare a primăriei cu PRU credeți că ar fi de bun augur pt oraș?

Andrei Ciubotaru:  Orașul va împinge PRU la primaria Botosani si asta cu siguranță va fi de bun augur.

Reporter: Poate, dar asta din 2016. Dar până atunci…

Ati făcut vreo propunere de colaborare primarului?

Nu țin partea nimănui, dar, prin maieutică, vreau să ajungem la adevărul căutat și de mine și de dvs.

Andrei Ciubotaru:  Lipsa de colaborare s-a văzut când nu au vrut sa ne ofere spațiu pentru sediul partidului.

Ceea ce ne îndreaptă spre munca noastră de dezvoltare

Reporter: Dar sunt și alte partide care nu au primit sediu.

Andrei Ciubotaru:  Sunt care au datorii la sediile oferite de primàrie

Dar primăria trebuie să pună astfel de spații la dispoziție

Noi demersurile le-am facut

Reporter: Nu e obligata

Legea ii permite sa demonstreze ca nu are

Andrei Ciubotaru:  Așa e, dar totuși tine datornici

Reporter: In spetanta ca asa mai poate recupera ceva, poate

Andrei Ciubotaru:  Nu le cunosc strategia,

Reporter: Faceti dvs primariei o oferta mai buna. Propineti un pact de uniune politica larga

Credeti ca ar merge? Sau nu surade partidelor?

Andrei Ciubotaru:  Nu cred ca exista metoda de cooperare acum ca se apropie alegerile și ar face totul tot pentru imagine. Plus ca pàgina PRU pe care a fost scris mesajul a fost închisă aseară.

După acest dialog, după ce, în aceași noapte, pagina de facebook PRU, pe care a fost postată nemulțumirea junelui Ciubotau, a fost ștearsă, a aflat care este adevărul. Într-un dalog în privat cu edilul municipiului Botoșani, Președintele PRU Botoșani a aflat că primarul nu știa de ignorarea PRU și că probabil consilierii săi au omis să îi invite și pe cei de la PRU în pactul de pace.

Quod erat demonstrandum!

Junele PRU vrea invitație la praznicul politic al lui Chef Portariuc