La Hudești toată suflarea a părăsit comuna la ordinul primarului

La Hudești toată suflarea a părăsit comuna la ordinul primarului

Costel Nazare Concesti Dan DobsDoina Federovici Marcel ChelaruSe întâmpla pe vremea voievozilor și obiceiul a pierit odată cu Ștefan cel Mare. Când toată lumea credea că niciun primar postdecembrist nu va readuce în actualitate obiceiul de pe vremea voievozilor, minunea s-a produs la sfârșitul lunii ianuarie. La Hudești, în județul Botoșani. Toată suflarea comunei a părăsit satele în noaptea de30 ianuarie 2016. Doar pentru o noapte. Și totul s-a mișcat doar la ridicarea din sprânceană a actualului și veșnicului primar hudeștean Viorel Atomei. Viorel Atomei Hudest si Doina FederoviciNu mă voi pierde în detalii, pentru a nu lăsa cititorii să creadă că bieții oameni au fost duși în bejanie cine știe pe unde. În acea noapte, de la mic până la mare, toți hudeștenii au petrecut la Balul Gospodarilor. Un eveniment grandios prin organizare și participare, dar și prin prestigiul invitaților care au fost copleșiți de bucuria și aprecierea gospodarilor.  Cei doi artiști arhicunoscuți, care au dat sarea și piperul petrecerii, sunt maestrul Dan Doboș și inconfundabilul Grigore Gherman. Pentru că la început de an, totdeauna, nimic nu funcționează normal în toate domeniile vieții sociale și neavând altceva mai bun de făcut, deputata Doina Federovici și primarii Costel Nazare și Marcel Chelaru au ales să redevină gospodari. Măcar pentru o noapte, la Hudești. Până și spaima turcilor de altădată, voievodul Ștefan i-a auzit din  eternitatea ”garsonierei” sale de la Putna. Și a promis că la următoarea întregire a Moldovei va ține cont că are pe aceste meleaguri răzeși de bizuință pentru biruință.

Fotografiile au fost realizate de colaboratorul nostru Valică BARBAZAN

Cu excepția fotografiilor în care apar și soții Federovici. Acestea aparțin doamnei trandafirilor social democrați din Botoșani.

La Hudești toată suflarea a părăsit comuna la ordinul primarului

Dan Dobos la Balul Gospodarilor HudeștiBalul gospodarilor Hudesti4Dan Doboș la HudeștiBalul gospodarilor Hudesti3Balul gospodarilor Hudesti2Balul gospodarilor hudesti1Balul gospodarilor Hudesti5Balul gospodarilor Hudesti si Grigore ghermanBalul gospodarilor Hudesti Dan DoboșCostel Nazare Concesti Dan DobsDoina Federovici Marcel ChelaruBalul gospodarilor HudestiDan Doboș