La PACEA îți vizitezi morții pe program de bugetar

La PACEA îți vizitezi morții pe program de bugetar

Coltul absurduluiDeunăzi am văzut pe un site o fotografie care ne dovedește încă odată că românul frizează absurdul pentru prostie… și bani aruncați pe apa sâmbetei. Un grup de Dorei izolau termic gardul ce împrejmuia cimitirul unei localități. Cică banii proveneau din vistieria PSD. Nici noi nu stăm mai rău la acest capitol. Administrația cimitirului Pacea din Botoșani a venit cu o idee la fel de năstrușnică. Pe poarta laterală, cea de lângă stadion, s-a afișat de ceva timp un program de vizită a decedaților. Ai voie să-ți vizitezi morții pe program de bugetar, de la 8.00 la 16.00. Ca meniul să fie întregit, poarta cu pricina s-a sudat. Așa se face că trebuie să faci un adevărat slalom printre gunoaie și morminte părăsite pentru a putea să aprinzi o lumânare la un fost sau o fostă. Lumea este revoltată, dar din păcate nu există speranțe de a se lua vreo măsură în acest sens. ”Trebuie să-mi iau liber pentru a-i aprinde mamei o lumânare?”, ” Bani dăm, dar gunoaiele cine ar trebui să le strângă?”, ”Până și apa de la cele două pompe este oprită. Venim cu apa la pachet”, sunt doar câteva întrebări fără răspuns.

1 (1)1 (2)Mai rău este că în zilele de sărbătoare aleile cimitirului sunt călcate de sute de romi și boschetari care mai că nu-ți bagă mâna în pomană. La o privire mai atentă observi că toată Balta Arsă și-a schimbat viza de flotant. Normal ar fi ca în astfel de zile poliția sau jandarmii să patruleze și să facă un pic de ordine. Așa ar fi normal, dar la noi încă nu este posibil.

La apariția acestui material s-a pus cireașa pe tort. Au început din nou să se vandalizeze pietrele funerare. Măsuri? La anul și la mulți ani!

Hristos s-a înălțat!

(L.A)