Lectie despre combaterea discriminarii de gen la Botosani

Lectie despre combaterea discriminarii de gen la Botosani

0 925

PrintMarți, la Hotel Premier, doamnele și domnișoarele pot participa la o lecție despre combaterea discriminării de gen la Botoșani. Prejudecăţile şi stereotipurile cultivate în societatea românească ne discriminează și îngrădesc drepturile fiecăruia dintre noi. Asociația React are plăcerea de a vă invita la o sesiune gratuită de training privind metodele de combatere a discriminării pe motive de gen, etnie sau de vârstă.

Pe 28 aprilie, începând cu ora 10:00, specialiștii în egalitate de șanse din cadrul Asociației React, alături de Mihaela Vechiu (trainer şi consilier în orientarea carierei), vor susţine pentru dvs. o sesiune teoretică şi un atelier interactiv privind combaterea stereotipurilor ce duc la discriminare în România.

Acesta este cel de-al cincilea eveniment din seria de şase sesiuni despre egalitatea de sanse dintre femei şi bărbaţi, organizată pentru personalul din mass-media şi societatea civilă, prin proiectul Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu inţiative responsabile (S.A.F.I.R.) Nord Est, numit oficial “Şansa unei vieţi mai bune pentru femeile din regiunea Nord Est”. Proiectul este implementat de Asociaţia React, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în Oameni!

Scoala de antreprenoriat pentru femei cu initiative responsabile (Safir) isi propune sa intervina in comunitatile urbane din  Romania, unde traiesc femei vulnerabile social, si sa creasca numarul de cetateni activi social si economic. Prin Safir, doamnele si domnisoarele cu cel putin 8 clase, dar fara loc de munca, pot participa la cursuri gratuite de ingrijitor batrani la domiciliu, lucru pe calculator si antreprenoriat. Sansele ca femeile sa se angajeze sau sa isi deschida propria afacere in urma acestor cursuri gratuite, vor fi mult mai mari decat inainte. In plus, printr-o retea din care vor face parte dupa absolvirea cursurilor, vor fi sustinute de specialistii din proiect sa se angajeze sau sa isi deschida o afacere sub forma de persoana fizica autorizata, societatea cu raspundere limitata etc. Proiectul se desfasoara in zonele Bucuresti Ilfov, Sud Vest Oltenia, Centru si Nord Est.