Liberalii au primit binecuvântare la Mănăstirea Coșula

Liberalii au primit binecuvântare la Mănăstirea Coșula

PNL manastirea cosula gabi alexandru sorescu achitei flutur (3)După ultima ședință ordinară din mandatul 2012-2016, consilierii județeni au fost invitați de președintele Gheorghe Sorescu să viziteze Complexul Monahal Coșula. Reabilitarea şi valorificarea Mănăstirii reprezintă un proiect de anvergură a Consiliului Județean Botoşani ce a fost finalizat cu succes în acest mandat.

În cadrul vizitei, au fost prezentate toate obiectivele ce sunt de o mare valoare arhitectonică şi artistică: Biserica „Sf. Nicolae”, Casa Egumenească, Arhondaricul şi Turnul clopotniță,  iar la finalul vizitei a fost oficiată o slujbă de către starețul Mănăstirii, Calinic Chirvasie. Acesta a mulțumit tuturor celor prezenți pentru implicarea în proiect şi a precizat că acum după restaurare, Mănăstirea Coşula reprezintă o perlă turistică a judeţului nostru şi un loc unde credincioșii pot veni pentru a-şi găsi liniștea sufletească.

Complexul Monahal Coşula din judeţul Botoşani a fost restaurat şi reabilitat prin Programul Operațional Regional, valoarea totală a proiectului a fost 14.945.658,82 lei, din care asistență financiară nerambursabilă PNL manastirea cosula gabi alexandru sorescu achitei flutur (1)din partea Uniunii Europene de 11.919.777,04 lei.

Liberalii au primit binecuvântare la Mănăstirea Coșula