Liliana Minca: Aroganta guvernantilor aclama demisia de onoare

Liliana Minca: Aroganta guvernantilor aclama demisia de onoare

”La ICR nu este prima dată când se întâmplă așa. Presa a sesizat și alte abateri, încălcări ale legii și nu numai. Aroganța de care a dat dovadă (Andrei Marga – n.r.), eu cred că trebuie să-l aducă în fața Comisiei de cultură, a comisiei reunite. Trebuie să ne explice ce se întâmplă acolo, ce s-a întâmplat și cu acele angajări. Trebuie să ne explice dacă nu cumva se impune demisia de onoare. Pentru că este rușinos. Este suficient că ne facem de râs pe plan intern, ne facem de râs și pe plan extern? Suferim noi, cu toții. Trebuie să ținem neapărat un om acolo? Creăm posturi pentru oameni? Eu cred că Institutul Cultural Român nu trebuie să aibă culoare politică. Cum de altfel nici agricultura nu trebuie să aibă culoare politică. Oamenii aceștia trebuie să-și dea demisia de onoare pentru toate prejudiciile de imagine, prejudicii materiale pe care le crează și cei de la Ministerul Agriculturii dar și cei de la ICR sau din alte instituții”, a susținut deputatul botoșănean PP-DD Liliana Mincă, într-o emisiune la B1TV.  VEZI VIDEO

În ce îl privește pe Andrei Marga, Liliana Mincă – membru al Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, crede că trebuie ”să-și dea jos haina de politician și să rămână cu cea de profesor”. Deputatul botoșănean Liliana Mincă a amintit că în istoria politicii românești au existat miniștri care și-au dat demisia de onoare. Amintim că, în scandalul de la Salonul de Carte din Paris, zeci de artiști români și străini au protestat față de absența scriitorilor români de anvergură, care au refuzat să meargă la eveniment în semn de protest față de conducerea ICR. În replică,Președintele ICR,  Andrei Marga a spus că nu și-a dat seama că există un protest.

Legi PP-DD pentru oameni

”Știți foarte bine că în Parlament, la ora actuală avem două partide în opoziție, PP-DD și PDL. Ungurii nu sunt în opoziție, sunt la putere, pentru că ați văzut că sunt secretari de stat reconfirmați, directori reconfirmați de către guvernul USL. Din opoziție, încercăm să atragem atenția acestui guvern de aroganți asupra problemelor reale. Problemele reale care trebuiesc discutate în Parlament și inclusiv la televizor sunt problemele oamenilor. Nu vreau să mă repet, dar trebuie să le atrag atenția că au promis, prin programul de guvernare, pensii, salarii, alocații pentru copii, îndemnizații pentru mame și pentru persoanele cu dizabilități și au promis că vor respecta legea. Au promis că vor crea locuri de muncă și nu vor face ce au făcut ceilalți. Noi am promis că vom pune în aplicare cele 100 de măsuri, dar pe proiecte legislative. Ceea ce s-a și întâmplat. Noi acum, în Parlament, avem deja o lege prin care cerem majorarea alocației pentru copii, de la 42 de ron la 200 de ron. Avem o altă lege propusă de către PP-DD prin care cerem, pentru fiecare mamă care dă naștere unui copil, să i se dea 500 de ron. Da, avem și sursă de finanțare: evaziunea fiscală, economia subterană”, a mai explicat Liliana Mincă în emisiunea TV de sâmbătă, 23 martie 2013.

PP-DD va trimite o femeie în Parlamentul European

În ce privește evoluția partidelor politice în România, deputatul Liliana Mincă a susținut că ”PP-DD a candidat singur în alegeri. După doi ani de activitate, președintele acestui partid, Simona Allice Man a reușit să ducă în Parlament 68 de oameni, senatori și deputați. Ori asta înseamnă o muncă făcută de dimineață până noaptea. Lucru pe care îl vom face și la Europarlamentare la anul. La anul vom candida singuri. Eu știu că va candida cu siguranță o femeie, pentru că noi ne dorim să existe egalitate de șanse. Suntem partidul cu cele mai multe femei în Parlament”.