Mafia din Broșteni. Imunitatea primarului s-a spart la ANI

Mafia din Broșteni. Imunitatea primarului s-a spart la ANI

Primarul din Broșteni are încă proces cu ANI, la ÎCCJ. Procesul trenează de ceva ani. Potrivit ultimelor informații, în cursul acestei luni ÎCCJ va înceta să mai fie curtenitoare cu primarul și să respingă recursul formulat de edil. Imediat după acest pas urmează suspendarea lui Chiriac. De altfel și acesta este conștient că se apropie ziua scadenței.  ”Eu am hotărâri definitive și irevocabile. Care au vrut să facă tămbălău, mai mic și mai mare, au venit. În ultimele 10 ani sunt trecute toate în presă. Sunt imun acum la câte apar cu cazurile astea. Ei vor să urgenteze procesul cu ANI, să mă suspende mai repede. Asta e toată povestea. Eu vă arăt ce a spus Hlihor, că a vrut să intre parte în procesul cu ANI, că e interesat să fiu suspendat mai repede, că el e consilier și vrea să candideze. Toată tătășenia asta cu DNA cu toate astea a început-o prima dată fostul primar în 2004. Fostul primar, Chirilă, a fost tema lui de campanie… Nu există instituție a statului să nu fi venit și să nu fi luat documentele care sunt. Sunt atât de vechi astea că…dacă trezești o babă, noaptea, din somn, știe de toate astea… ”, susține primarul Chiriac.

”M-a pus dracu să fiu gospodar și m-a aranjat ANI”

”Da, așa este, o să fiu suspendat. Pentru că în 2010 am votat o hotărâre ca și consilier. Asta e, eram fraier 15975286_1199249586821976_7674106061712694820_oatunci și nu știam legislația, ce să fac. Cum a zis Brătescu, și prostia se plătește și toate… Procesul l-am pierdut la Suceava. Și am făcut recurs. Din 4000 și ceva de primari aproape jumătate suntem cu dosar la ANI. E legislația de așa natură, că orice e interpretabil acolo. Deci nu vreo firmă de a mea a făcut afaceri cu primăria. Eu am rămas dezamăgit că nu am câștigat la Suceava. Eu am votat organizarea pășunatului și ulterior am ajuns președinte la asociația crescătorilor de animale. Pentru că tata spunea să fiu gospodar. Uite, m-a pus dracu să fiu gospodar și m-o aranjat ANI. Eu sper să nu fiu suspendat. Dar legislația … am văzut că vor să schimbe puțin conflictul de interese. Că altfel o să se ajungă ca în 1945, că am înțeles că atunci a fost un țigan primar în Broșteni, că ăla nu avea nimica… Asta e politica la noi… Mi-a mai albit părul, mi-a mai căzut… Acum chiar m-am mai calmat că chiar au făcut un lucru bun cu astea, m-au mai școlit… Mi-a venit o ideie discutând cu dumneavoastră. Am înțeles că frații Păunescu au cumpărat Intercontinentalul cu un milion de lei. Cred că o să le fac și eu plângere, să dau eu milionul să iau Intercontinentalul, că acum am un milion de lei. Că cine știe ce hoții au făcut și ăia când au luat Intercontinentalul cu un  milion… Nu le-ar fi rușine. Mă mut și eu la București. Cred că au și ei destule procese. Deși nu cred că au avut ei câte am avut eu. Și oamenii au dreptul să mă reclame în continuare. Când nu o să mă reclame nimeni înseamnă că ceva nu e în ordine”, a mai spus primarul orașului Broșteni.

Primarul nu neagă că ar fi mason

Unul dintre contestatarii săi și a nelegiuirilor din Consiliul Local Broșteni a susținut că edilul ar face parte sau ar avea legături cu Grupul Masonic 33. De altfel, acesta apare într-o serie de fotografii alături de o serie de ”oameni importanți” din ”lumea bună” a României. ”Nu știu cine este Radu Bereanu, nici numele nu-l știu. Dar nici nu știu dacă mai este prin minister. Era în 2002 – 2003 ăsta? În poze sunt întâlnirile la care am fost invitat. Domnul Cioloș a fost amabil și a făcut cu noi fotografii. Era o întâlnire a aleșilor locali, la Casa Poporului și, seara, la banchet, a venit și el. Eu eram cu un băiat de al meu. A mers cu mine să vadă Casa Poporului… Bereanu este un fost senator și chiar nu am nicio relație bună cu ăștia de la PSD. Eu m-am judecat cu ei pentru modul în care au împărțit bugetul anul trecut. Oi fi… și mason și hoț, oi fi de toate… ”, a încercat să fie ironic-evaziv primarul latifundiar.

Discordia intabulărilor și spionul de la masa negocierilor dintre consilieri

Intabularea imobilelor de prin Broșteni este o piesă din mecanismul subtilizării legale de apartamente, 16107330_1199250070155261_9020441367175129719_oblocuri întregi, terenuri sau alte imobile. La o șuetă ”discretă”, amicală, la o halbă de bere (în plus), între Vili Rusu și alți consilieri locali, o cameră video ascunsă a surprins cum negociază aleșii locali interesele orașului. Un consilier îi cere lui Vili Rusu să accepte să aprobe un proiect de hotărâre prin care s-ar înființa o asociație de proprietari care să administreze 6 blocuri. Vili răspunde condiționând sugestia colegului său de aprobarea unui alt proiect de anulare a unei hotărâri de Consiliu Local care-l privește pe edilul Chiriac (alias Nicu Chiriac). În discuție apare și unul dintre adversarii primarului. Își spune oful și cere părerea consilierilor care îi cam cer să…mai tacă. Un altul recunoaște că cetățeanul are dreptate. VEZI VIDEO MAI JOS.

Ultima șolticărie imobiliară. Complexul comercial dobândit de primar, donat apoi copiilor săi minori, va fi cumpărat de Primărie

La 11 noiembrie 2016, prin Procesul Verbal nr. 5834 înregistrat la Primăria Orașului Broșteni, a fost parafată ultima strategie în materie de afaceri imobiliare cu cântec, pe banii orașului, bani publici, adică ai oamenilor. Cei doi copii minori ai primarului sunt Laurențiu și Alexandru. După divorțul de anul trecut, primarul a decis ca imobilele să fie trecute pe numele copiilor. Curatorul lor este soția, fosta soție a primarului, Marica Chiriac. După ”negocieri” cu primăria, aceasta a acceptat să vândă orașului terenul și construcțiile care constituie Piața Agroalimentară acum. Cum au ajuns acestea în proprietatea primarului, anterior, am explicat într-un material anterior. Cel care va avea grijă ca această tranzacție să fie finalizată este taman primarul Nicolae Chiriac, potrivit procesului verbal primit de la comisia desemnată tot de către el prin dispoziția 327/14.10.2016. Procesul verbal prin care se legiferează această șolticărie imobiliară este semnat de viceprimarul Vasile (Vili) Rusu, secretara Elena Nastasă Paraschivei, dar și de alți reprezentanți ai primăriei, printre care Ioan Aștefanei, Petrișor Cimpoeșu, Teofil Danci și Ion Bârsan. De altfel, mai multe documente întocmite de instituții precum Ministerul Industriei și Comerțului în 2003, Tribunalul, Judecătoria și Curtea de Apel Suceava prin sentința din 2004, Decizia 100 din 2005, Sentința 38 din 2008, Sentința 762 din 2008 sau Decizia 675 a Curții de Apel Suceava sau încă vreo 10 documente normative, arată clar că Primăria Broșteni a devenit paravan pentru mafia imobiliară patronată de primarul din Broșteni. Și mai interesant este că, potrivit Raportului de audit financiar nr. 1200/69 din 13 iunie 2016, în inventarul Unității Administrativ Teritoriale a Orașului Broșteni au fost evidențiate bunuri care au fost intabulate pe persoane fizice sau juridice.

Despre cum protejează instituțiile statului mafia din Broșteni, care sunt acestea și ce funcționari din structurile statului sunt complici, vom reveni într-un material viitor și, de asemenea, veți găsi detalii în ediția tipărită a ziarului COLUMBO.

Mafia din Broșteni. Imunitatea primarului s-a spart la ANI