Mama celui mai bogat roman, supranumit „regele diamantelor”, s-a nascut la Botosani

Mama celui mai bogat roman, supranumit „regele diamantelor”, s-a nascut la Botosani

0 732
Laurence Graff, unul dintre cei mai importanti afaceristi de pe piata diamantelor, are o avere de 4,3 miliarde de dolari, conform topului american Forbes, publicat in aceasta luna. Graff, a carui mama s-a nascut la Botosani, era cotat de Forbes, in 2012, cu “doar” 2,6 miliarde de dolari.
Asta inseamna ca, intr-un an, afaceristul cu mama romanca si-a sporit averea cu 1,7 miliarde de dolari!
Laurence Graff, regele diamantelor, spune ca ii datoreaza totul mamei sale, nascuta la BotosaniRebeca Segal, mama lui Laurence Graff, s-a nascut la Botosani, in 1910. La 25 de ani, Rebeca a plecat cu familia la Londra, unde s-a maritat cu croitorul Harry Graf, un evreu originar din Ucraina. Copilul lor, Laurence, aparut pe lume in 1938, avea sa aiba un destin fabulos. Pe cand era copil, Laurence a fost dus de mama sa sa lucreze in atelierul unui bijutier. Pana sa implineasca 20 de ani, Laurence a luat-o pe cont propriu, deschizandu
Graff a intrat in topul Forbes, al celor mai bogati oameni din lume, in 2008, cand a fost cre-si un magazin de reconditionat bijuteri, pe care l-a numit Seagal’s, de la numele de fata al mamei.“Mi-a venit ideea sa creez bijuterii care le imitau pe cele din perioada victoriana. Inelele le vindeam cu doua-trei lire bucata. Am reusit sa iau un credit, cu care am cumparat cateva diamante pe care le-am montat pe inele. Astfel, următorul inel l-am dat cu 100 de lire, apoi cu 200 de lire, cu 500 de lire si tot asa”, a povestit Graff inceputul ascensiunii sale. La inceputul anilor ’70, cand avea deja mai multe magazine la Londra, Graff a devenit furnizorul tuturor familiilor   regale din Orient, interesate de diamante cat mai mari. Principalul client al lui Graff este sultanul Bruneiului, Hassanal Bolkiah, cu o avere de 20 de miliarde de dolari. De la Laurence au mai cumparat diamante Elizabeth Taylor, Oprah Winfrey, Arnold Schwarzenegger, Denzel Washington sau Victoria Beckham.
Laurence insusi detine o colectie incredibila de diamante. Printre acestea se numara unul roz, pe care Graff si l-a adjudecat la o licitatie cu 46 de milioane de dolari, cea mai mare suma platita vreodata pentru o piatra pretioasa. Pentru flerul sau in afaceri, dar si pentru dragostea pentru pietrele pretioase, este supranumit “Regele diamantelor”. Graff a intrat in topul Forbes, al celor mai bogati oameni din lume, in 2008, cand a fost creditat cu o avere de 2,5 miliarde de dolari. In 2009, figura cu 2,3 miliarde, in 2010 si 2011 cu 2,5 miliarde, in 2012 cu 2,6 miliarde, pentru ca anul acesta, 2013, averea sa creasca spectaculos, la 4,3 miliarde de dolari. Specialistii Forbes explica succesul lui Graff prin faptul ca s-a extins pe piata asiatica si ca are la vanzare cele mai scumpe diamante din lume. Rebeca, mama lui Laurence nascuta la Botosani, a murit in 2008, la 98 de ani, fiind venerata de celebrul sau fiu, care a marturisit ca ii datoreaza totul celei care i-a dat viata. Cu trei ani inainte sa moara, la rugamintile ei, una dintre nepoate a incercat sa dea de urma unor posibile rude ramase in Romania: “Caut rudele din Botosani, Romania, ale bunicii mele, Rebeca Segal”.regale din Orient, interesate de diamante cat mai mari. Principalul client al lui Graff este sultanul Bruneiului, Hassanal Bolkiah, cu o avere de 20 de miliarde de dolari. De la Laurence au mai cumparat diamante Elizabeth Taylor, Oprah Winfrey, Arnold Schwarzenegger, Denzel Washington sau Victoria Beckham.Laurence insusi detine o colectie incredibila de diamante. Printre acestea se numara unul roz, pe care Graff si l-a adjudecat la o licitatie cu 46 de milioane de dolari, cea mai mare suma platita vreodata pentru o piatra pretioasa. Pentru flerul sau in afaceri, dar si pentru dragostea pentru pietrele pretioase, este supranumit “Regele diamantelor”.

sursa: wowbiz.ro