Marea familie PNL și-a făcut bilanțul. Vezi ce spune senatorul Șoptică

Marea familie PNL și-a făcut bilanțul. Vezi ce spune senatorul Șoptică

0 471

Marea familie PNL și-a făcut bilanțul. Vezi ce spune senatorul Șoptică

Un amplu bilanț al activității PNL Botoșani a fost prezentat de către liderul formațiunii botoșănene, senatorul Costel Șoptică. Acesta a trecut în revistă multitudinea de activități și evenimente care au avut ca element de referință partidul de opoziție de la Botoșani. Redăm mai jos, integral, bilanțul maraton elaborat de către echipa PNL cu Șoptică Timonier. Anul 2017 a fost un an bogat în evenimente, atât în interiorul partidului, datorită unei agende electorale încărcate la toate nivelurile, dar și datorită evoluției scenei politice românești.
În urma alegerilor din data de 29 aprilie 2017, s-a constituit noul Birou Politic Județean al Partidului Național Liberal Botoșani, cu 33 de membri, unde prim – vicepreședinți sunt domnii Cristian Roman și Gheorghe Sorescu. A urmat apoi completarea acestuia cu încă 3 membri, și anume secretarul general, în persoana primarului din comuna Dîngeni, domnul Catalin Rotundu, secretarii generali adjuncți, omul de afaceri, doamna Agnes Holca, și primarul comunei Albești, domnul Mihai Amarandei.
A urmat apoi alegerea noului Birou Permanent Județean al Tineretului Național Liberal. Noul președinte este domnul Tiberiu Nichiteanu, în echipa sa fiind aleși 2 prim-vicepreședinți – Radu Lebada și viceprimarul orașului Darabani, Alin Mihai Gîrbaci, și secretarul general, în persoana domnișoarei Magda Roman.
La Liga Aleșilor Locali, noul președinte a fost ales primarul orașului Ștefănești, domnul Florin Buțura, secretarul general fiind domnul Maricel Maxim. S-au organizat alegeri și în cadrul Organizației Femeilor Liberale. Președintă a fost aleasă doamna Mirela Sauca, prim–vicepreședinții fiind consiliera județeană, doamna Rodica Abăcioaei și doamna Agnes Holca, și secretar general, doamna Elena Viziteu. Alegerile din cadrul Organizației Persoanelor de Vârsta a 3-a s-au desfășurat pe data de 9 decembrie, președinte fiind ales domnul Corneliu Vicentiu, și prim-vicepreședinți domnii Tupiluș Petre și Rusu Ioan.
În ceea ce privește municipiul reședință de județ, s-au desfășurat alegeri în toate organizațiile interne, astfel încât președintele Viorel Iliuta, alături de primarul Catalin Flutur și-au întărit echipa cu președintele Tineretului Național Liberal, domnișoara Monica Răileanu, cu președinta Organizației de Femei, doamna Cristina Panait și președintele Organizației Persoanelor de Vârsta a 3-a, domnul Dinu Aolaritei. Secretarul general al organizației a fost ales în persoana domnului Eduard Cozminschi.
Tot în această perioadă am avut alegeri locale parțiale în două localități, Vlăsinești și Nicșeni.
În ceea ce privește activitatea de la nivel național, filiala Botoșani a Partidului Național Liberal este reprezentată în Comitetul Național Executiv cu rang de vicepreședinte în persoana mea, senator Costel Șoptică.
Tot la nivel național, în Liga Aleșilor Locali, unde președinte a fost ales domnul Gheorghe Fluture, a fost ales reprezentantul nostru, domnul Florin Buțura, în funcția de membru. În ceea ce privește Organizația Tineretului Național Liberal, la nivel național a fost aleasă domnișoara Mara Mares. Din echipa acesteia, face parte și reprezentantul nostru , domnul Radu Lebădă.
La Congresul Organizației Femeilor Liberale, desfășurat pe data de 17 decembrie 2017, președintă a fost aleasă doamna Florica Cherecheș.
La Congresul PNL din luna iunie 2017, coordonatorul pe zona Moldova – care cuprinde județele Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț și Bacău a fost ales domnul deputat Ioan Bălan.
În toată această perioadă, Biroul Politic Județean s-a ocupat și de organizarea internă. Așadar, pentru o mai bună implicare a tuturor membrilor din Biroul Politic Județean, vicepreședinții au preluat departamentele și s-au constituit comisiile de specialitate astfel
Vicepreședinte departamentul pentru strategii și relații politice – primar Păltiniș, domnul Costel Romanescu
Vicepreședinte departamentul imagine, comunicare, relații cu mass-media și purtător de cuvânt – consilier local, domnul Gabriel Alecsandru
Vicepreședinte departamentul pentru politici economice, mediu de afaceri, dezvoltare regională și fonduri europene – domnul Viorel Grigoras
Vicepreședinte departamentul pentru politici sociale, relații cu sindicate, patronate, organizații neguvernamentale și grupuri de cetățeni – primarul orașului Flămânzi, domnul Dan Oloeriu
Vicepreședinte departamentul pentru politici privind administrația publică, justiție, siguranța națională, ordine publică și siguranța cetățeanului – primarul comunei Ibănești, domnul Romică Magopet
Vicepreședinte departamentul pentru politici în agricultură, silvicultură, mediu și dezvoltare rurală – domnul Verginel Dumitru Gireada
Vicepreședinte departamentul pentru politici în educație, cercetare, cultură, culte, minorități și sport – doamna Ada Alexandrina Macovei
Vicepreședinte departamentul pentru politici în sănătate – domnul dr. Valerian Andrieș
Vicepreședinte departamentul comisiei de infrastructură și transport – domnul deputat Cristian Vasile Achitei
Tot legat de organizarea Biroului Politic Județean al Partidului Național Liberal filiala Botoșani, s-au stabilit și reprezentanții zonali, precum și atribuțiile acestora.
În acest an, am desfășurat și alte activități în care am angrenat un număr semnificativ de membri PNL, cum ar fi
– 142 de ani de Istorie Liberală
– Ziua Internațională a Copilului, acțiune organizată de TNL și OFL, desfățurată în comuna Ipotești
– Ziua Iiei, acțiune organizată de OFL, desfățurată în comuna George Enescu
– Festivități organizate cu ocazia zilelor orașelor Flămânzi, Ștefănești și Zilele Nordului la Darabani
– Festivități organizate cu ocazia zilelor comunelor Albești, Blândești, Călărași, Copălău, Corlăteni, Dîngeni, Dobârceni, Durnești, George Enescu, Havîrna, Leorda, Mihai Eminescu, Mihălășeni, Păltiniș, Răchiți – o acțiune desfășurată în toate satele comunei, Ripiceni, Santa Mare, Știubieni, Vorniceni.
– Inaugurarea Căminului Cultural din Ibănești
– Deplasări în Republica Moldova
– Zilele Nordului la Darabani
– Întâlniri zonale cu primarii PNL în orașele Ștefănești și Flămânzi, unde am dezbătut problema fondurilor europene
– Acțiune cu ocazia Zilei Internaționale a Diabetului, organizată de OFL la Notoșani și de TNL la Darabani
-Acțiuni susținute de TNL cu ocazia Sfântului Nicolae
– Ziua Educației – acțiuni la Muzeul Județean și donare de cărți
– Ziua Imnului Național, Ziua Tricolorului, Ziua Armatei
– Mitingul pentru susținerea moțiunii de cenzură
Convingerea mea este că, în politică, cuvântul cheie este ECHIPĂ, acesta fiind și motivul pentru care am făcut toate diligențele în acest sens. Trebuie să conștientizăm importanța prezenței noastre în viața publică, atât cu prezența noastră fizică, cât și cu inițiative, pornind de la problemele curentele ale locuitorilor județului Botoșani.
Anul 2017 a fost un an încărcat, dar și frumos totodată, din punct de vedere politic, și mulțumesc întregii echipe cu care am colaborat și care au ajutat să ducem la îndeplinire toate activitățile relatate!

Marea familie PNL și-a făcut bilanțul. Vezi ce spune senatorul Șoptică