Margareta Clipa atacată de hienele cancanului

Margareta Clipa atacată de hienele cancanului

Fotografie

Scandalul creat în jurul Margaretei Clipa pare să fie creația unui jurnalist cu cratere pe creier. Goana după știri mondene, de senzație, a determinat apariția emisiunilor de cancan inventat. Mai mult chiar, în jurul acestui stil de presă s-a creat o adevărată industrie. Sătulă să privească doar prin gaura cheii, sau prin sticla televizorului, presa scrisă a preluat patentul show bizz-ului de scandal inventat. Într-o astfel de gaură neagră mediatică a nimerit zilele acestea și interpreta de muzică populară Margareta Clipa. Tabloidul Libertatea a titrat că Margareta Clipa a bătut-o măr pe o soprană de la Ansamblul Ciprian Porumbescu. Bătăia a fost, însă, una moldovenească și în timpul unui spectacol la Suceava. Pentru că, spune Libertatea, ”victima” Herna Săndulean ar fi rămas și cu un ochi zurbagiu, motiv pentru care a fost internată. Până seara, presa scrisă din diferite regiuni ale țării, precum și o serie de televiziuni au aplicat metoda ”dotore” și au dat copy-paste la falsa bombă a ziarului Libertatea. Am încercat să aflăm pe unde lenevește adevărul și am vorbit cu Margareta Clipa.

 

Răzbunare nejustificată la Ciprian Porumbescu

 

După primele informații culese, am înțeles că a avut loc doar o discuție, între Margareta Clipa și Herna Săndulean, cea despre care s-a scris că este secretar muzical al ansamblului, dar alții o știu ca soprană, director adjunct sau impresar. În cele din urmă am înțeles și care este calitatea reală a Hernei.  Pe 24 iunie se întâmpla ”altercația”. Margareta a ridicat puțin tonul. ”Nu e prima oară când ridic tonul la ea. Pentru că cinci ani de zile, acolo, a fost așa, un fel de stână fără stăpân. Am ridicat tonul și i-am spus: unde ai fost tu până acum, că spectacolul este la jumătate? Înseamnă că ansamblul merge și fără voi… V-ați bătut joc de ansamblu cinci ani, și v-ați făcut afaceri”, a povestit Margareta care au fost cuvintele pe care le-a adresat impresarei Herna. Toată discuția a avut loc în autobuz. Herna a încercat să fugă, nu vroia să o asculte pe Margareta. Atunci, Margareta Clipa a prins-o de mâini, astfel încât Herna să nu fugă. ”Deci eu nu am bătut-o. Asta se întâmpla în iunie și ei, după două luni de zile, ”se răsuflă”? Nu vi se pare dubios? Dar, pentru ceea ce le-am spus eu atunci, ea acum se răzbună”, a explicat Margareta Clipa.

 

La ansamblul din Suceava nu este totul roz

 

Interpreta a discutat și cu Președintele Consiliului Județean Suceava căruia i-a comunicat că se retrage de la ansamblu dacă nu se reglementează situația de acolo. Surse directe ale Informatorului de Botoșani și Suceava ne-au înștiințat că la Ansamblul Ciprian Porumbescu din Suceava, în culise, pe seama spectacolelor, se derulează o întreagă afacere de grup. În această afacere pare să fie implicată și Herna Săndulean. Când la conducerea ansamblului a fost adus Sorin Filip, acesta nu avea experiența managerială necesară, era privit ca un copil. În această situație, din umbră, Herna trăgea sforile aferente intereselor. Cu atât mai mult cu cât fostul șef al centrului cultural, managerul general a fost soțul Hernei.

 

Margareta a cerut să se facă dreptate

 

După schimbarea polilor de putere în administrația publică a județului Suceava, Margareta a semnalat conducerii CJ Suceava practicile de la Ansamblul Ciprian Porumbescu. ”Eu le-am spus să facă ceva, să nu lase lucrurile să meargă în favoarea lor, să facă lumină și dreptate la ansamblu. Acum, după ce am spus acea frază în iunie, s-au gândit să folosească presa. Pentru că ei au relație cu presa. Și au găsit pe cineva care să fabrice un subiect, în așa fel încât să fie o bombă. În realitate a fost doar o discuție, lipsită de agresivitate. Nu a vut nicio legătură nici cu dansatorii, așa cum s-a spus, pentru că eu am cântat live cu orchestra. Nu m-am opus să fie folosiți dansatori, iar aceștia nu au avutr nicio legătură cu discuția dintre mine și Herna”, a precizat Margareta Clipa, la insistențele noastre. Cunoscuta interpretă a fost mai reținută, argumentând că nu îi plac subiectele de cancan și nu vrea să iasă în presă pentru că ar trebui să se lege de unele nume și nu vrea. Din surse proprii știm că afirmația Margaretei are legătură cu Sorin Filip, cel care a fost șef de secție și, la fel ca ceilalți, se vedea director. De asemenea, Herna Săndulean se proclama director adjunct, deși pe fișa postului ei ar fi stat scris, negru pe alb, impresar. Acum, odată cu schimbările de la ansamblu, se pare că își văd amenințate ”ciubucurile”. Cinci ani au patentat diverse ”șmecherii” iar acum, încercând să mai câștige capital de imagine, s-au gândit să se folosească de disputa pe care Margareta a avut-o în autobuz cu Herna.

 

Dușmanul Hernei este diabetul, nu colegii

 

Cât privește relatarea presei cum că, urmare a falsei bătăi pe care Margareta i-a administrat-o Hernei, aceasta din urmă a avut probleme cu un ochi, trebuie precizat că este o gogoriță de toată splendoarea. Herna a fost internată începând cu data de 29 iulie până la 7 august. Deci, cam la o lună după altercație. Dacă ar fi avut probleme cu ochiul firesc era să nu mai poată urca pe scenă, ceea ce nu s-a întâmplat. Iar pe certificatul medical al Hernei diagnosticul este diabet! Orice comentariu pare de prisos în aceste condiții, iar făcătura de presă este evidentă. Între timp, de la data presupusei bătăi și până la data internării, toate personajele implicate în această poveste au mai avut spectacole, la Vatra Dornei, la Câmpulung sau la Fălticeni, unde Herna a prezentat spectacolul în timpul căreia, pe scenă, după prezentarea Margaretei Clipa a mers la ea și a pupat-o.