Meci cu moralitate spoită în Consiliul Local

Meci cu moralitate spoită în Consiliul Local

0 590

VIDEO / FOTO Ședința Consiliului Local Botoșani pentru stabilirea reprezentanților CL în AGA societăților aflate în subordine, a stârnit dispute … mai mult politice decât morale (cum s-a vrut)  din cauza alegerii majoritarilor PSD de a –l numi pe consilierul local și director general al Nova Apaserv în AGA de la Modern Calor. Încercarea consilierilor liberali Eugen Țurcanu și Cătălina Lupașcu de a explica de ce este mai bine ca Pătrușcă să rămână doar la operatorul de apă și canal, unde este suficient de lucru, au fost ignorate și, evident, propunerea a trecut de votul CL, social democrații fiind majoritari. Pe Eugen Țurcanu nu l-a răbdat, însă, inima să nu aducă în discuție salarul pe care îl are șeful de la apă. Pătrușcă s-a apărat și l-a trântit pe Băsescu în obrazul lui Țurcanu. Că tot au fost la o masă cândva… Și a urmat o partidă de kumite între dragonul liberal și Greuceanu social democrat. Dojo le-a fost sala de ședințe a Consiliului Local.

”Cum puteți să aveți 140 de milioane de lei (vechi – n.r.) salar lunar și să spuneți că sunteți pesedist și consilier local și îi reprezentați pe cei mulți și amărâți și care cred în dumneavoastră? Eu nu înțeleg?! ”, l-a interogat Eugen Țurcanu pe directorul de la Nova Apaserv, consilierul local Ady Petrușcă. Acesta din urmă i-a răspuns pe măsură, amintindu-i că se descurcă foarte bine la butoanele operatorului de apă, că multe probleme ce se încearcă acum a fi surmontate sunt moștenire din…vremuri apuse și că salarul său a fost, de fapt, stabilit de liberalii care l-au gratulat cu același salar pe fostul manager.

”Ca de obicei, dânsul vine cu bombe. 140 de milioane… Vorbiți așa de ușor domnul Țurcanu despre niște lucruri pe care nu le cunoașteți. Îmi cer scuze față de colegii dumneavoastră, aveți atitudinea aia a lui Băsescu, de a tăia domnul Țurcanu. Și pensii și salarii și așa mai departe. Salarul ăsta pe care eu l-am preluat acuma, l-au dat colegului dvs, domnului Cârlan, cei de la PNL. Eu pur și simplu sunt într-o perioadă determinată de timp director general și vă asigur că încerc să fac tot ce este posibil pentru a rezolva problemele existente. Îmi cer scuze dacă am atins latura dumneavoastră sensibilă politic, dar vă asigur, când ești puternic dai oamenilor și salarii, dai și pensii… Nu tai, domnule, nu tai…”, a rispostat Ady Petrușcă. Adversarul său de duel politic în administrația orașului i-a răspuns pe măsură. ”Să înțeleg că primiți cu forța banii ăia, așa, în silă… Nenorocitul care vrea să vă taie cei 140 de milioane ar face un mare bine, totuși, județului și orașului Botoșani”, a mai spus Eugen Țurcanu, vrând să aibă ultimul cuvânt. Mai ales că Pătrușcă a preferat sî aplice tehnica ”cel mai înțelept cedează primul”, pentru a nu prelungi partida de kumite dintre cei doi.

Meci cu moralitate spoită în Consiliul Local