Micax, cainele frontierist, spaima contrabandistilor

Micax, cainele frontierist, spaima contrabandistilor

micax caine frontieraMicax, câinele de detectare tutun din dotarea poliţiei de frontieră, a descoperit ţigări de provenienţă R. Moldova ascunse şi nedeclarate în bancheta din spate, în podeaua şi în aripile din spate ale autoturismului unui cetăţean din R. Moldova.

În ziua de 8 aprilie a.c., în jurul orei 12.30, pe sensul de intrare în ţară din P.T.F.Albiţa/judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, la volanul autoturismului propriu, Vladislav O., cetăţean al R. Moldova, în vârstă de 35 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport de echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, însoţită de câinele de detectare tutun Micax aflat în dotarea poliţiei de frontieră, a descoperit ascunse şi nedeclarate, în bancheta din spate, în podeaua şi în aripile din spate ale autoturismului, cantitatea de 14.200 ţigarete marca “Winston”.cu timbru de acciză R.Moldova , în valoare de 3.160 lei.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare de 3.160 lei, iar Vladislav O.  a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Review overview
Voteaza