Microbuz tunat cu contrabanda

Microbuz tunat cu contrabanda

IMG5Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă faţă de doi ieşeni, după ce au descoperit în autoutilitara acestora 133.140 ţigarete de provenienţă R. Moldova. VEZI VIDEO

 

În data de 23 februarie a.c., în jurul orelor 18.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei Frontiera Bivolari au oprit în trafic pentru control, pe DJ 282 C, o autoutilitară marca Volkswagen Transporter, condusă de cetăţeanul român U.G., în vârstă de 49 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. Bărbatul era însoţit de cumnatul său, cetăţeanul român U.D., în vârstă de 41 ani.

În urma controlului asupra autoutilitarei, lucrătorii noştri au descoperit în compartimentul pentru marfă mai multe colete voluminoase, învelite în folie neagră, fapt pentru care persoanele şi autovehiculul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari.

La controlul amănunţit, poliţiştii de frontieră au constatat că în coletele din maşină erau 133.140 ţigarete diferite mărci.

Cu privire la cele constatate cei doi bărbaţi au declarat că au găsit coletele, iniţial au vrut să le dea foc, dar s-au răzgândit şi intenţionau să le transporte la Postul de Poliţie Ţigănaşi.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

A fost dispusă măsura reţinerii întregii cantităţi de ţigări, în valoare de 34.207 lei, şi a autoutilitarei, în valoare de 15.000 lei, în vederea confiscării, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.