Milionarul de la Loto a redevenit ţepar

Milionarul de la Loto a redevenit ţepar

„Andrei Construct” SRL Târgu Frumos, patronată şi administrată deMihai Cazacu (foto)a reînceput să emită cecuri şi Bilete la Ordin fără acoperire. După ce în 2008 a înregistrat refuzuri la plată de 3 miliarde lei vechi, în ultimii doi ani a marcat alte cecuri şi Bilete la Ordin fără acoperire, în valoare totală de aproximativ 12 miliarde lei vechi. În martie 2013, Cazacu a devenit asociat şi administrator la „Stefa-Ro” SRL Iaşi. În anul 2008, Mihai Cazacu a câştigat la Loto 6/49 aproape 4 milioane de euro.

Firma „Andrei Construct” SRL Târgu Frumos, judeţul Iaşi (J22/1081/2007, CUI 21517574), patronată şi administrată de Mihai Cazacu, câştigătorul unui pot mare la Loto, se află în interdicţie bancară de a emite cecuri până la data de 12.11.2013.

Cea mai recentă astfel de interdicţie a fost instituită la data de 12.11.2012, după ce la bancă au fost prezentate spre încasare mai multe cecuri ce s-au dovedit a fi fără acoperire, din cauza lipsei totale de disponibil din cont.

În total, „Andrei Construct” SRL a adunat 11 astfel de incidente, toate cu cauze majore, dintre care 8 au fost raportate în 2012, iar celelalte 3 în 2008. În plus, firma câştigătorului la Loto a comis 40 de incidente de plată cu Bilete la Ordin, suma totală refuzată la plată fiind de 1.219.464,74 lei. Similar, o primă şarjă de astfel de incidente sunt raportate în 2008, după care urmează o perioadă de absenţă a acestora, pentru ca în 2012 să reînceapă emiterea de instrumente de plată pentru care sunt asigurate disponibilităţi în contul bancar.

Banii de la Loto s-au dus cum au venit?

Mihai Cazacu a ghicit cele 6 numere extrase (7, 9, 37, 35, 8 şi 46) la tragerea Loto 6/49 din data de 10 august 2008 şi s-a ales cu un premiu în valoare brută de 13,3  milioane lei. După impozitare, a rămas cu aproximativ 10 milioane lei, căci statul ia 25% din câştig, în condiţiile în care fondul de câştiguri reprezintă 50% din încasări.

La doar câteva zile după ce a dat lovitura cu potul cel mare, Cazacu a fost identificat de presă şi prezentat ca un prosper om de afaceri, unele publicaţii atribuindu-i tot felul de firme, afaceri şi rezultate excepţionale. În realitate, Mihai Cazacu (născut la data de 9 martie 1972) era asociat la o singură firmă, „Andrei Construct” SRL, botezată după numele fiului, pe care o controla în totalitate, atât ca asociat unic, cât şi ca administrator.

În numeroasele declaraţii acordate presei avide de a prezenta un câştigător la „6 din 49”, Mihai Cazacu s-a lăudat cu firma pe care o deţine, dar a „uitat” să prezinte un aspect al activităţii acesteia: firma se afla în interdicţie bancară de a emite cecuri. Această interdicţie era cauzată de faptul că, în luna mai 2008, „Andrei Construct” a intrat în evidenţele Centralei Incidentelor de Plăţi (CIP) din cadrul BNR cu 3 incidente de plată majore la plata cu cecuri. Mai exact, firma a refuzat la plată 3 cecuri, în valoare totală de 39.842,61 lei.

Societatea milionarului de la Loto a mai marcat şi 10 incidente majore (plus unul minor) la plata cu Bilete la Ordin, acestea fiind înregistrate în perioada 26 mai – 9 iulie 2008. Suma totală refuzată la plată în cazul acestor incidente era de 266.425 lei.

Contactat de ANTITEPARI.ro la vremea respectivă, Mihai Cazacu a afirmat că aceste incidente s-au datorat întârzierii încasării contravalorii unor lucrări efectuate şi că a efectuat plăţile încă dinainte de a câştiga la Loto. „Până la data de 20 iulie (2008 – n.r.), am achitat toate sumele aferente incidentelor de plată, iar cu firmele respective colaborez în continuare. Am achitat aceste sume înainte de a câştiga la Loto”, ne-a declarat Mihai Cazacu.

Acesta a precizat că printre firmele care nu au găsit disponibil în cont pentru instrumentele de plată emise, dar care, ulterior, au încasat banii cu ordin de plată sau cash, se numără „Star Met” (Neamţ), „Azuga Impex” (Iaşi), „Amimpex” (Vrancea) şi „Mondial Pres” (Iaşi).

Mihai Cazacu a susţinut atunci că problemele financiare înregistrate nu se vor mai repeta, contând pe banii câştigaţi la Loto. Însă acest „fond de rezervă” s-a epuizat neaşteptat de repede, astfel că promisiunea patronului nu a putut fi ţinută decât vreo 3-4 ani, cam de câte un milion de euro pentru fiecare an. Începând din 2012, incidentele de plată, inclusiv cele penale cu cecuri, au început să fie înregistrate din nou.

sursa si continuarea pe: http://www.antitepari.ro