Nereguli de 16 mil lei in proiectele europene ale CJ Botosani

Nereguli de 16 mil lei in proiectele europene ale CJ Botosani

43 497

Consiliul Judeţean Botoşani a fost sancţionat cu peste 16 milioane de lei ca urmare a implementării greşite a proiectelor cu finanţare europeană, a declarat, miercuri, preşedintele CJ, Florin Ţurcanu.
Potrivit acestuia, corecţiile financiare impuse de ministerele prin intermediul cărora se asigură finanţările au fost aplicate ca urmare a întocmirii greşite a caietelor de sarcini sau a procedurilor defectuoase de achiziţii publice.

„S-au făcut greşeli enorme. Avem corecţii pe fiecare proiect cu fonduri europene. Undeva pe la 16 milioane de lei până acum, dar, când implementăm proiectele, apar noi corecţii”, a afirmat Ţurcanu.

Cea mai mare sancţiune a fost dictată de Ministerul Mediului şi Pădurilor pentru proiectul „Construirea centrului de management integrat al deşeurilor”. Valoarea corecţiei este de 4,8 milioane de lei, reprezentând 10% din valoarea proiectului. Sancţiunea a fost acordată ca urmare va eliminării ofertei unei firme din procedura de achiziţie, fără ca acesteia să i se ceară clarificări suplimentare. Decizia de aplicare a corecţiei a fost atacată la Curtea de Apel Suceava, informează  AGERPRES