Nimic nu cade din cer. Tinerii trebuie să se implice

Nimic nu cade din cer. Tinerii trebuie să se implice

0 935
INTERVIU FULGER cu Cosmin Drob, viceprimar al comunei Păltiniș, despre șansele tinerilor de a se impune în politică și administrație.

Reporter: Pentru că publicația noastră și-a propus ca în fiecare ediție să promoveze și tinerii, vă rog să-mi spuneți cât este de greu să ajungi în vârf, cât de anevoios este drumul spre succes?

Cosmin Drob: Orice om în viață ar vrea să cunoască succesul. Dacă ne-am lăsa în voia sorții, toți am trece printr-o dezorganizare aparent naturală. Pentru că nimic nu cade din cer și cei ce ajung sus ajung, de regulă, prin muncă. În cazul meu, am început politica împărțind afișe pe stradă și stând de vorbă cu oamenii în campania electorală din 2012 pentru alegerile locale. După câteva luni, m-a contactat primarul și mi-a oferit postul de consilier personal, până în 2016 când am candidat pe listele PNL la alegerile locale pentru funcția de consilier local. După aceea, am fost ales viceprimar. Până la urmă, numai de noi depinde succesul.

Reporter: Pentru ca un tânăr să ajungă într-o anumită ierarhie, este necesar să parcurgă anumite etape, care10153150_746008458766913_9050773353091236564_n ar fi acelea?

Cosmin Drob:  Este foarte important să începi cu începutul, mai ales în politică. Trebuie mai întâi să te faci cunoscut, ca lumea să știe cu cine stă de vorbă și apoi să-ți începi treaba și să le arăți ceea ce poți să faci pentru ei și să fii tot timpul alături de oameni, la orice oră din zi și din noapte.

Reporter: În condițiile în care în ultimul timp politica pare să funcționeze mai mult după anumite legi nescrise specifice junglei, ce credeți că ar trebui să facă tinerii pentru a li se permite să demonstreze că au potențial?

Cosmin Drob: Sunt foarte mulți tineri, foarte pregătiți și care ar putea intra în politică, dar nu au curaj. Nu numai curaj, ci și ajutor din partea unui lider politic, cum a fost în cazul meu domnul primar Costel Romanescu care m-a susținut și m-a ajutat foarte mult în drumul pe care mi l-am ales. Consider că tinerii ar trebui să se implice foarte mult în viața politică pentru că doar din interior poate veni schimbarea. Schimbarea poate veni doar în momentul în care din ce în ce mai mulți tineri și oameni profesioniști vin cu idei și soluții.img_6675

Nimic nu cade din cer. Tinerii trebuie să se implice