OTV inchis ilegal

OTV inchis ilegal

0 760

CNA nu avea dreptul de a aplica aceasta prevedere legala asupra unei societati aflate in insolventa, asa cum a declarat pentru evz.ro avocat dr. Elena Bustea, practician in insolventa.
Iata ce a precizat avocatul legat de Decizia nr. 45/2012 a CNA:
„La data de 28.03.2012, Tribunalul Bucuresti a deschis procedura generala a insolventei cu privire la SC Ocram Televiziune SRL, a ridicat dreptul de administrare a societatii, a numit un administrator judiciar.
Conform art. 3 pct.15 din legea 85/2006, incepand din data de 28.03.2012 si pana la data confirmarii planului de reorganizare sau intrarii in faliment, SC Ocram Televiziune SRL se afla in perioada de observatie. La data de 24.04.2012, Tribunalul Bucuresti a dispus acordarea dreptului de administrare al SC Ocram Televiziune SRL sub supravegherea administratorului judiciar.
Conform art. 38 din legea 85/2006, orice furnizor de servicii nu are dreptul, in perioada de observatie sa intrerupa un astfel de serviciu catre debitor in cazul in care acesta are calitatea de consumator captiv. Conform art. 3 pct. 32 din legea 85/2006, prin consumator captiv se intelege consumatorul care, din considerente tehnice, economice sau de reglementare, nu poate alege furnizorul.
Conform art. 10 alin. 2 din legea 504/2002, CNA este autoritate unica de reglementare in domeniul serviciilor media audiovizuale. In consecinta, SC Ocram Televiziune SRL, in calitate de detinatoare a licentei audiovizuale analogice are calitatea de consumator captiv.
In lipsa acestei licente, societatea nu poate sa-si desfasoare activitatea si nu s-ar mai putea vota si confirma un plan de reorganizare, urmand a fi obligata sa intre in faliment.
In concluzie, demersul CNA este ilegal indiferent de data aplicarii amenzilor, respectiv anterior sau ulterior deschiderii procedurii insolventei”

CNA a dezvaluit ca pana in acest moment toate televiziunile au facut dovada platii amenzilor, cu exceptia Realitatea TV care se afla in insolventa si a solicitat o pasuire.