Parlamentarii nesimtirii de la Botosani

Parlamentarii nesimtirii de la Botosani

1 1599

parlamentari nesimtitiEDITORIAL. După ce s-au ”cununat” cu demagogia și populismul, șase parlamentari de Botoșani au comis adulter cu nesimțirea. Se știe că nesimțirea politică este soră dreaptă cu demagogia, dar culmea este că își impart ibovnicii fără resentimente. Ba chiar și fără șuguială, ca să rămânem în spectrul lingvistic al demnitarilor dintre Prut și Siret. Cinci deputați și un senator, toți din Botoșani, au lăsat lupta partinică la o parte și au bătut palma frățește pentru jefuirea contribuabililor de rând.

Social Democrații Tamara Ciofu, Mihai Baltă și Andrei Dolineaschi – sfătuitorul de alcov al plagiatorului Ponta, deputatul liberal Verginel Gireadă și lidera PND – Liliana Mincă, precum și senatorul liberal revegist Viorel Grigoraș au semnat Carta Rușinii și a Nesimțirii. Alături de alți 244 de parlamentari orientați, cei șase moldoveni care au prostit electoral județul Botoșani au semnat proiectul de lege prin care pensile parlamentarilor români vor crește cu 1500 de lei până la 4000 de lei, în funcție de câte mandate au avut. Pensii speciale. Caracterul special este dat de abilitatea parlamentarilor de a duce de nas populația din zonele în care au fost aleși. Speciale pentru că ei înșiși, parlamentarii, unii sau mulți dintre ei, sunt speciali. Adică una spun, alta gândesc și cu totul altceva fac. Calitatea asta nu este la îndemâna oricui. Atât aceștia cât și simpatizanții orbește ai acestora vor spune că batem câmpii și că tot ce am spus mai sus este o refulare nătângă a … tuturor neputințelor de pe pământ.

Pentru a vedea dacă este corect portretul politic creionat de noi sau nu, dacă cei șase se desfrânează cu cadâna Nesimțire, dacă s- au aliat pentru jefuirea diplomatică a celor care i-au ales, dacă i-au prostit pe față, cu cinism, pe contribuabilii de rând, vom purcede precum Prâslea din poveste, nu pe urma merelor de aur, că și acestea, dacă au existat cândva, de dispariția lor cu siguranță tot oarece parlamentari sunt vinovați. Vom aborda problema în cauză pe calea maieuticii. Scurt, fără a bate câmpii, că nu suportă tastatura. Parlamentarii care cred poate că maieutica este ceva intim, rușinos, sau care se abordează doar în dormitoare ( ale lor sau ale altora), îi rugăm să ceară lămuriri pe adresa redacției. Vom face un pustiu de bine județului și îi vom înscrie la un curs intensiv de decantare a adevărului.

Prin urmare, cei șase parlamentari vor susține că prin acest proiect de lege se face, în sfârșit, dreptate, este un act reparatoriu, o victorie a Opoziției care s-a făcut frate cu dracul, adică cu Puterea, doar până trec lacul impotenței politice. Vor mai spune că majorarea pensiilor este un deziderat al tuturor românilor și că astfel s-a făcut un prim pas în acest sens, prin uniune politică. Ei bine, cum rămâne atunci cu majorarea pensiilor tuturor bătrânilor noștri (CAP-iști, forjori, constructori, fochiști, proletari din fostele fabrici socialiste)? Cum rămâne cu majorarea alocațiilor pentru copii? Acolo nu se putea realiza consens politic? Cum se vor simți Mincă, Baltă, Dolineaschi, Gireadă, Ciofu și Grigoraș când vor lua pensiile nesimțite pe care și le pregătesc acum, în timp ce copiii celor care i-au votat vor fi nevoiți să se târască tot cu 42 de lei lunar, sau bătrânii vor primi în continuare pensii de 30 de lei pentru 20 de ani de samavolnicie la CAP? Vă spun eu: îi va durea fix în … curtea Parlamentului.

Dar vor continua să aclame o bătălie închipuită pentru drepturile celor mulți și oropsiți. Mai mult chiar, unii dintre cei șase, simțind că zilele deputăției se cam apropie de chindie, au anunțat deja la bâlciul declarațiilor publice că vor cere botoșănenilor să-i voteze șefi peste Consiliul Județean sau prin Primăriile cătunelor botoșănene pentru care nu au făcut nimic. Decât să-și aclame impotența politică.

La scurt timp de la aflarea năzbâtiei lor, senatorul revegist s-a răzgândit puțin. Se spune că și-ar fi retras semnătura. Nimic nou. Nici în privința legilor care să le asigure lor luxul nu pot fi consecvenți. Și apoi, domnule senator, credeți că ați spălat astfel rușinea și suferința copiilor și bătrânilor de la Cristești sau Coțușca, de la Botoșani sau din țară? Labilitatea politică se pedepsește. Sau, mă rog, ar trebui. Oricum, se știe că, în general, tentativa se pedepsește. Sau măcar se sancționează, în cazul parlamentarilor. Ci oprobiul public. E drept, Grigoraș măcar a dovedit că mai are o rămășiță de bun simț, în condițiile în care ceilalți colegi duc nesimțirea la paroxism continuând să apară pe sticla televizorului cu jargoane politice de genul grijii pentru societate.

Pentru că și frații și părinții și copiii noștri se numără  printre cei defavorizați de parlamentarii nesimțirii de la Botoșani, promitem că până la următorul scrutin vom arăta întregului județ adevărata față a demnitarilor indolenței. Nu de alta, dar botoșănenii trebuie să știe măcar odată pe cine pun ștampila votului și pe cine aruncă la coșul istoriei.

Review overview
Voteaza