Peste 6.000 de tigarete descoperite la controlul de frontiera

Peste 6.000 de tigarete descoperite la controlul de frontiera

0 484

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni impreuna cu lucratorii vamali au descoperit, ascunse si nedeclarate, in doua autovehicule 6.360  tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova. In ziua de 08 august a.c., pe timpul desfasurarii unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit cu tigari, pentru valorificarea unor informatii aflate in lucru, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra unor autovehicule.

In jurul orei 17.20, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Andrei B., in varsta de 34 ani, pasager intr-un autovehicul marca Mercedes Benz, inmatriculat in Franta.

In urma controlului efectuat, echipa comuna formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in plafonul autovehicului, cantitatea de 1.760 de tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

Autoritatea vamala a luat masura retinerii tigaretelor in vederea confiscarii si l-au sanctionat pe barbat cu amenda contraventionala in valoare 5.000 lei.

Cateva ore mai tarziu in acelasi punct s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Nadejda D., din Republica Moldova, in varsta de 22 ani, conducand un autoturism marca Audi, inmatriculat in Marea Britanie.

In urma controlului efectuat, echipa comuna formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in doua locasuri special amenajate in bordul autoturismului, cantitatea de 4.600 de tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

Autoritatea vamala a luat masura retinerii tigaretelor si a autoturismului in vederea confiscarii si au sanctionat-o pe femeie cu amenda contraventionala in valoare 10.000 lei.

Politistii de frontiera au luat masurile legale ce se impun pentru anularea permisului de mic trafic emis pe numele Nadejdei D.