PNL aclamă solidaritatea în jurul Imnului național

PNL aclamă solidaritatea în jurul Imnului național

0 626

COMUNICAT DE PRESĂ
Mesajul Partidul Național Liberal Botoşani cu ocazia Zilei Imnului Național

Cu ocazia Zilei Imnului Național, Partidul Național Liberal Botoșani transmite tuturor românilor un îndemn la solidaritate în jurul valorilor care definesc națiunea română: limba, cultura, credința, istoria.
Din 1848, când a fost cântat pentru prima dată, ”Deșteaptă-te, române!” a devenit chemarea românilor la luptă pentru libertate. Acest cântec solemn a răsunat în timpul Războiului de Independență (1877-1878), în tranșeele Primului Război Mondial (1914-1918) – care ne-a adus Marea Unire de la 1918, sau celui de-al Doilea Război Mondial (1939-1945). ”Deșteaptă-te române” a fost și călăuza rezistenței anticomuniste, fiind cântat aproape fără întrerupere în Ziua Revoltei de la Brașov, din 15 noiembrie 1987.
În decembrie 1989, la aproape un veac și jumătate de la apariția sa, ”Deșteaptă-te, române!” a continuat să fie strigătul de libertate al românilor și a răsunat în Piața Revoluției din glasurile a zeci de mii de români. În Constituția din 1991, ”Deșteaptă-te, române!” este consacrat ca Imnul Național al României. Timp de câțiva ani, până în 1994, ”Deșteaptă-te, române!” a fost și Imnul Național al Republicii Moldova.
Imnul național este liantul care amintește unui popor de valorile sale, de unicitatea sa și de moștenirea pe care o adaugă patrimoniului universal. Acum mai mult decât oricând, românii trebuie să aibă încredere în propriile forțe și să contribuie la modernizarea României și la construirea unei Europene unite care să promoveze respectul și mândria națională a tuturor cetățenilor săi.

Biroul de Presă al PNL Municipiul Botoşani