Politistul ”bau-bau” a aprins toata comuna

Politistul ”bau-bau” a aprins toata comuna

1 1708

Radu Amarghioalei si Diaconescu la VaculestiPolitistul ”bau-bau” a aprins toata comuna

După ce am publicat articolul despre șeful de post din comuna Văculești, Sorin Gutău, acuzat că a făcut și face politică, reacțiile văculeștenilor au fost pe măsură. Cetățeni, consilieri locali sau actualul viceprimar (legal și nu prea) s-au împărțit în tabere, pe culori politice și afinități … sociale.

Startul controverselor l-a dat fostul PPDD-ist, îndrăgostit peste noapte de trandafirii social democrați, Constantin Diaconescu. Acesta a susținut că ceea ce am scris este ”adevărul gol golut”, i-a îndemnat pe consăteni să aibă curaj, mai ales că localitatea are oameni de valoare și ” nu ne trebuie emigranți să ne conducă”. Mai dur a fost Petrică Grădinariu, care se pare că nu a citit integral depoziția șefului de post față de acuzațiile ce i se aduceau și a concluzioat că polițistul ”e big bau bau”. Neiertător a fost și Adrian Nicolae care este convins că cei vizați sau care aveau tangență cu articolul anterior sunt ”jeguri și scursuri politice. S-au crezut stăpâni peste sat, iar la anul vin la cersit voturi, că doar prostimea uită”. Valeria Svetlana Nacu, profesor pe la Șendriceni, fost merceolog la Conted SA și fost candidat liberal la Consiliul Local Văculești, erijată în arhanghel al polițistului luat la tir, a încercat să șantajeze autorul articolului în disperarea sa sau a celor care au momit-o să fie postaci de serviciu, poate – poate jurnnalistul va scuipa în sân de frică și își va băga condeiul în teacă și călușul în gură. Nu a fost să fie. Nici de data asta. Dacă era mai inteligentă decât aparențele, ar fi știut că au încercat și alții să-l șantajeze pe jurnalist, ar fi aflat despre toate scenariile create în jurul lui de potentați ai vremurilor acestui județ, în încercările eșuate de a-l reduce la tăcere. Și nu au făcut decât să-și aprindă și mai multe paie unde nu ar trebui. Aceași doamnă avocat al polițistului a intrebat, confirmand ce am scris mai sus, daca ”stie oare ”informatorul” ca patalamaua de viceprimar a lui Iulian Vlas este de fapt hotarare a unei instante de judecata?”. Am raspuns prompt doamnei in cauza si o vom face și aici: da, știe ”informatorul” toată povestea, cu lux de amănunte chiar. Și, foarte curând, va fi redată aici cu toate punctele legale și virgulele politice implicate.

Sorin Gutau sef de post Vaculesti colajUn alt cetatean, Catalin Catt a ajuns și el la concluzia că ”mare borfaș este polițistul ăsta”, în timp ce Ștefan Vlas (rudă cu viceprimarul de drept și nerecunoscut de consilieri – n.r.) este convins că articolul a fost făcut doar pentru propagandă și, evident, argumentațiile, lamentațiile sau afirmațiile care au mai urmat au fost în același registru… subiectiv. Evident au fost și voci care au susținut că polițistul este unul exemplar și, chiar un consilier local, Radu Amarghioalei, a mărturisit că atunci când a greșit nu a fost iertat de către Gutău care nu a ținut cont nici că se aflau în pe același eșichier politic, de dreapta (n.r: ce ți-ar fi și cu subconștientul ăsta… Afirmația respectivă confirmă, de fapt și întărește că polițistul ar fi făcut politică).

Și reacțiile au continuat, în diverse forme, culminând zilele acestea, așa cum știu toți românii de vreo 25 de ani. După vreo 7 zile de contradicții și pledoarii pro și contra, subictul articolului a fost uitat, iar comentatorii au început să se atace reciproc.

Cât privește putreziciunea politicii din Văculești și damful intereselor obscure din spatele paravanelor declarative ridicate stângaci de ambele tabere, asupra acestora, așa cum spuneam, vom reveni curând.