Ponta și serviciile secrete pregătesc încă o manipulare a electoratului

Ponta și serviciile secrete pregătesc încă o manipulare a electoratului

Apropierea alegerilor europarlamentare și pentru desemnarea unui nou președinte al țării, l-a determinat pe premierul Ponta să taie bani de la trei ministere importante și să îi dirijeze către serviciile secrete. Explicația politică a acestui gest, coroborată cu un alt gest al premierului din timpul alegrilor parlamentare de anul trecut când a schimbat prefectul de Botoșani tocmai pentru o mai bună gestionare a campaniei electorale (așa ne-a declarata atunci prefectul de Botoșani, Costică Macaleți) demonstrează cum Ponta își consolidează cazemata politică, pe banii contribuabililor.

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat, luni, de ce serviciile au primit bani la rectificarea bugetară, în condițiile în care Guvernul a tăiat fonduri de la Agricultură, Transporturi sau Sănătate.

Bogdan Chirieac a fost prezent în emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3, unde a fost întrebat de moderatoarea Dana Grecu de ce serviciile au primit mai mulți bani din partea Executivului, în urma rectificării bugetare.

Analistul consideră că avantajarea serviciilor de informaţii are două explicaţii.

„În momentul acesta, serviciile sunt cel mai important actor politic din România. Și vom intra într-un an electoral. Mi-ați pus o întrebare, v-am dat un răspuns cinstit”, a venit replica lui Bogdan Chirieac.