Portariuc cu mâna întinsă la Banca Mondială

Portariuc cu mâna întinsă la Banca Mondială

0 674

Municipalitatea botoşăneană face demersuri pentru obţinerea unei finanţări internaţionale pentru a duce la bun sfârşit două dintre cele mai mari proiecte derulate vreodată în judeţ. Pentru a demara lucrările la Parcul Regional de Agrement Cornişa şi a executa restul de aproximativ 30% rămas la cele două programe de reabilitare a sistemului de tremoficare (CET nou plus reţele) singura soluţie identificată o reprezintă contractarea unui credit.
Potrivit portalului Botosaneanul.ro, edilii au contactat „International Monetary Group”, parte a Băncii Mondiale.”Am trimis scrisoarea de intenţie printr-o firmă de consultanţă. Să atragem o finanţare externă ar fi mult mai avantajos”, afirmă primarul Ovidiu Portariuc.

Deocamdată nu s-a stabilit o sumă exactă care să fie împrumutată, aşteptându-se să se vadă cât se poate obţine. În caz contrar realizarea Parcului Regional de Agrement este aproape compromisă. „Eu sper să ne încadrăm că altfel nu avem cum să finanţăm proiectele astea, adică proiectul Cornişa e într-un real pericol dacă nu există posibilitatea tragerii unui credit pentru că nu aveam de unde să finanţăm. Avem nevoie de cel puţin 5 milioane RON pentru a începe proiectul Cornişa. Creditul va fi mai mare pentru că avem nevoie să finanţăm şi lucrările la termie, unde decontările se derulează foarte greu”, declară primarul municipiului Botoşani.