PP-DD nu se vinde la taraba puterii și nici la bursa trădării

PP-DD nu se vinde la taraba puterii și nici la bursa trădării

Președintele Organizației de femei a PP-DD, doamna deputat Liliana Mincă, a urmărit cu indignare declarațiile publice ale domnului Radu Popa, exclus de curând de către BNC al PP-DD din funcțiile deținute în partid. Înțelegându-i, până la un punct,  reorientarea politică, nu pot să-i tolerez declarațiile publice după ce, frustrat că nu i s-a deschis o altă ușă, cum i se promise probabil la alte partide, Radu Popa a găsit de cuviință să-și declare la TV și adulterul politic, nu cu un partid, ci cu mai multe. Cel puțin aceasta a fost declarația sa, tranșantă, că este curtat de toate partidele din România. Noi, cei din PP-DD, nu suntem măcinați de invidie sau ranchiună. Dimpotrivă, îi dorim succes în autoexilarea politică. Dar îi sugerez  să își țină lexicul între coperțile ultimului volum al ascensiunii sale spre anonimat politic. Comparațiile cu alte personaje din istorie, deloc inspirate, pe care domnul Popa le-a făcut cu privire la Doamna Președinte Simona Man și doamna Prim – Vicepreședinte Diana Voiculescu, se pare că au fost simple încercări ale fostului nostru coleg de a mai menține atenția presei.

               Asemenea atitudine este inadmisibilă, denotă adevăratul caracter al domnului Radu Popa care continuă să pozeze în gentleman, uitând că garderoba valorilor sale este limitată. Doamna Simona Man este  singura femeie președinte de partid pe scena politicii românești. Este o femeie puternică, căreia domnul Dan Diaconescu nu a avut nicio reținere să-i încredințeze destinele partidului. Deși este femeie, ca președinte de partid, doamna Simona Man, împreună cu doamna Prim – Vicepreședinte Diana Voiculescu, dar și cu celelalte colege din partid, au dovedit că politica nu este un apanaj al bărbaților și dovedesc în fiecare zi că pot face față cu brio luptei de gherilă specifică politicii românești.

                   PP-DD nu se află la nicio răscruce. Partidul își urmează cursul firesc, ascendent și nu se va alia niciodată cu hienele politicii. PP-DD nu poate fi aliat decât cu poporul. Planul unor adversari politici de a decima sau distruge PP-DD a eșuat și de această dată. PP-DD s-a zămislit din dorința poporului de emancipare politică și din dorința crescândă de schimbare politică și va rămâne în slujba poporului. Parlamentarii PP-DD, cei cu caracter și devotați celor care i-au ales, nu-și vând sufletul și nu pot fi cumpărați cu bani sau funcții.

                    PP-DD are talpa goală, nu calcă suflete cu ea. Uneori, răul pe care vrea să ți-l facă cineva nu doare. Dar doare ipocrizia cu care se înfățișează înaintea semenilor, dar și a ta, pozând în nevinovat. Noaptea politică încă nu a venit pentru domnul Radu Popa. Dar lumina propriei neprihăniri și chemarea spre vârful ierarhiei politice în alte partide este doar o iluzie a fostului nostru coleg, obișnuit cu întunericul anonimatului, înainte de peregrinarea prin reflectoarele PP-DD. Probabil că în cazul domnului Radu Popa, neprihănit cum se declară, principalul vinovat pentru trădare este timpul. Pentru că a fost creditat politic de către noi, pentru că a fost tolerat când ieșirile și răbufnirile sale de aroganță determinau sentimentul de ofensă al colegilor parlamentari, pentru că Radu Popa este exemplul clar de sămânță aruncată în pământ fertil. Și, orbit de statutul căpătat, domnul Popa a ales să fie neghina care spera  să prindă rădăcini adânci și să înăbușe grâul. Așa cum au pățit și alți transfugi din diverse partide, este posibil ca aripile politice ale fostului nostru coleg să se fi frânt puțin după răsărit, domnului Popa rămânându-i doar opțiunea de a privi propriul amurg cu ochii plini de regrete. Îi doresc succes în purgatoriul dintre PSD și PNL, iar decizia excluderii sale din partid sper să fie un exemplu de intransigență și fermitate a PP-DD față de trădători.

Deputat

Liliana Mincă

Președinte Organizația de femei a PP-DD

Secretar al Grupului parlamentar PP-DD din Camera Deputaților

Președinte PP-DD Botoșani