PP-DD va avea consilieri europeni

PP-DD va avea consilieri europeni

În contextul definitivării direcțiilor de acțiune ale PP-DD în raport cu problematica comunitară, în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2014, recent a avut loc, la București, cu mandatul Secretariatului General al partidului, o întrevedere la care au participat dl. Eugen Mihalache, vicepreședinte la nivel național și coordonator al Departamentului pentru Politică Externă și Relații Internaționale în cadrul PP-DD si domnii Jan A. Andersen, cercetător în cadrul prestigiosului think-thank “ORGANISATION FOR EUROPEAN INTERSTATE COOPERATION“ și Richard Byfalt, secretar general al partidului european “EU Democrats“.

A fost convenită o colaborare pe termen lung între cele trei organizații, în special în ceea ce privește consilierea candidaților PP-DD la alegerile pentru PE, dar și elaborarea platformei-program a PP-DD pe palierul comunitar.

Principalele direcții ale politicii PP-DD privind UE vor viza: libera circulație a forței de muncă în cadrul Uniunii, diminuarea birocrației în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, atât la nivel național, dar și al instituțiilor comunitare, precum și susținerea de către UE a păstrării identității etnice, culturale și lingvistice a comunităților românești din afara granițelor.

PP-DD va milita pentru ajustarea procedurilor în ceea ce privește alocarea de fonduri structurale, astfel încât sumele cele mai consistente să revină celor care într-adevăr au nevoie de sprijin, respectiv întreprinzătorilor mici și mijlocii și agricultorilor din statele membre.

”Dorim programe de reconversie profesională, susținute financiar de către UE, pentru românii care se repatriază.

Se află în atenția noastră, în egală măsură, și alte domenii de maximă importanță, cum ar fi: aderarea României la Spațiul Schengen, sprijinirea reindustrializării țării, evitarea concretizării trendului actual de profilare a României ca piață exclusiv de consum, dezvoltarea unui spațiu juridic european coerent, politicile publice strict în folosul cetățenilor, dar și abordarea analitică a perspectivei intrării țării noastre în zona Euro.

Ca și partid unionist, dosarul legat de BASARABIA se va afla permanent pe agenda PP-DD, nu doar la nivel declarativ, ci și faptic!”, se arată într-un comunicat de presă al Secretariatului General al PP-DD, transmis de Biroul de presă al deputatului Liliana Mincă, președinte al PP-DD Botoșani și Președinte al Organizației de femei a PP-DD.

În concluzie, deviza PP-DD la nivel comunitar este: Cât mai multe beneficii pentru cetățenii români, în calitatea lor de cetățeni europeni!