Prefectul a cerut primarilor botosaneni actualizarea listelor electorale

Prefectul a cerut primarilor botosaneni actualizarea listelor electorale

Prefectul judeţului Botoşani, Adrian Constantinescu, a solicitat, vineri, tuturor primarilor din judeţ să reactualizeze listele electorale permanente. El a declarat, în cadrul şedinţei filialei judeţene a Asociaţiei Comunelor, că primarii au obligaţia de a elimina din listele electorale persoanele decedate sau cele care nu îşi mai au domiciliul pe raza localităţilor lor.


„Împreună cu colegii de la Evidenţa populaţiei, o să vă rog să vă uitaţi pe listele respective, secţie de votare cu secţie de votare, şi acolo unde găsim o persoană care nu trebuia să fie înscrisă pe listă, să o punem pe un tabel pe care îl vom face ca urmare a acestei acţiuni. În asta va consta operaţiunea: nu se merge din uşă în uşă, ca să verificăm oamenii, ci va fi o verificare interinstituţională”, a afirmat Constantinescu.

Potrivit datelor furnizate de Instituţia prefectului, la referendumul din 29 iulie au fost înscrise în listele electorale permanente în judeţul Botoşani 365.896 persoane cu drept de vot. AGERPRES