Prefectul de Botoșani angajat ca argat la PSD

Prefectul de Botoșani angajat ca argat la PSD

Catalin Flutur TeleMÎntr-o emisiune a postului local de televiziune, Cătălin Flutur, președinte al PDL Botoșani, fost și viitor primar de Botoșani, a făcut ferfeniță măștile politice ale actualului prefect de Botoșani. ”Domnul prefect Macaleţi şi-a încălcat jurământul pe care l-a făcut la învestirea dumnealui. A spus că va fi imparţial şi va apăra legalitatea în judeţul Botoşani. Nu a făcut acest lucru. Domnul prefect a greşit în ultimele zile de vreo trei ori. Domnul prefect avea la îndemână o plângere prealabilă. Putea să întoarcă cele două hotărâri pentru revizuire, revocare. Acum s-a dus direct în contencios administrativ, crezând că poate să amâne schimbarea viceprimarului nu ştiu câte luni.

A forţat în mod deliberat funcţionari publici din primărie, foarte buni profesionşti, să motiveze absolut hilar acţiunea. Că alegerea viceprimarului nu s-a făcut prin vot secret. Vot secret înseamnă a se vota pe buletine de vot, în cabine de vot, cu ştampilă de vot sau prin tăiere pe buletinul de vot. Nimeni nu spune că trebuie să ies cu buletinul împăturit în două, patru sau opt. Este o găselniţă a dumnealor. O comisie a validat votul. Mai mult, a doua zi, preşedintele de şedinţă şi secretarul municipiului Botoşani au validat acea hotărâre. …

La Consiliul Local Dorohoi s-a schimbat viceprimarul şi foarte mulţi consilieri au ieşit şi au arătat votul. Când a fost schimbat domnul Bursuc. Domnul prefect nu s-a sesizat. A ieşit exact cine vroia PSD-ul. În urmă cu câteva luni, s-a făcut vot secret pentru excluderea din Consiliul Local a domnului Marius Cristescu. Consilierii PSD au arătat buletinele de vot. Domnul prefect nu s-a sesizat.

Domnul prefect respectă legea în judeţul Botoşani? Respectă legea pesediştilor din judeţul Botoşani. Îl respect pe domnul prefect, ne cunoaştem de foarte mulţi ani dar acum este clar că a îndeplinit o sarcină de partid. Ne gândim foarte serios să vedem dacă domnul prefect a încălcat el legea. Dacă a făcut vreun fel de abuz va trebui să răspundă.

Va trebui să vedem dacă de pe data de 8 mai, orice act semnat în primăria Botoşani de Cosmin Andrei are vreo urmă de legalitate şi dacă va lua salariu …Vom convoca o şedinţă extraordinară pentru luni. Vom revoca noi cele două hotărâri de consiliu şi vom propune încă o dată schimbarea din funcţie a viceprimarului Cosmin Andrei şi numirea domnului Eugen Ţurcanu. Nu ştiu ce vor mai găsi şi de data asta”, a spus Cătălin Flutur.