Preoteasa și primarul, chelfăneală pe cadouri la Ștefănești  Vezi ce au făcut

Preoteasa și primarul, chelfăneală pe cadouri la Ștefănești  Vezi ce au făcut

0 684

Preoteasa și primarul, chelfăneală pe cadouri la Ștefănești  Vezi ce au făcut

În orașul Ștefănești din județul Botoșani, primarul și preoteasa, care este și director al liceului, sunt în plină gală K1. Pe facebook. Chelfăneala dintre cei doi are drept miză voucherele de vacanță râvnite de profesori. La mijloc este vorba și de vreo 70.000 de lei pe care liceul i-a dat înapoi statului pentru că nu a știut ce să facă cu ei. Acum cer bani de la primar.

Pentru informarea colegilor profesori, Elena Marineac, directoarea Liceului ”Ștefan Luchian” a scris pe tabla din cancelarie următoarea misivă: ”Vă informez că la Liceul Ștefan D. Luchian Ștefănești nici un angajat nu a primit vouchere de vacanță din lipsă de fonduri.Prin adresă oficială către Primăria orașului Ștefănești au fost solicitate fondurile necesare în acest sens, însă am rămas fără ecou. Restul comentariilor sunt de prisos…”. Edilul orașului, Florin Buțura a ales să-i transmită directoarei preoteasă, pe facebook, mesajul său ca urmare a lăcrimației din cancelarie. ” Doamna Director, Stimate cadre didactice, Școala a avut bani ,dar nu au fost prinși în buget in acest scop. Prin urmare, 70.000 lei, bani necheltuiți de unitatea d-stră au fost redistribuiți la alte unități de către Direcția Generală a Finanțelor Publice. Nu este vina Primăriei pentru cum s-a făcut bugetul școlii”, a susținut primarul orașului Ștefănești. Pentru că în orice confruntare riposta la ripostă poate avea urmări definitorii, directoarea Marineac nu a așteptat mult până când i-a dat replica edilului de Ștefănești. ” Cu tot respectul, domnule primar… Nicio școală din județul Botoșani nu a putut acorda vouchere de vacanță întrucât Legea care face referire la acordarea acestor vouchere nu are si norme de aplicare. Suma de 70 000 lei care a fost restituită reprezentă suma rămasă la capitolul „Fond salarii” din care, dacă ar fi fost posibil, s-ar fi plătit și aceste vouchere. Doar că, oricum această sumă era insuficientă și de aceea am apelat prin adresă oficiala la Primăria Orașului Ștefănesti pentru alocarea fondurilor necesare. Nu doar Liceul „Ștefan D. Luchian” Ștefănești ci toate unitățile școlare care aveau rămase sume la buget la fondul de salarii au fost nevoite să le restituie.
Dacă tot veniți mâine să discutăm, poate aduceți dvs. și normele de aplicare ale Legii… Am pretenția că sunt un om corect. Nu puteam permite să planeze asupra mea suspiciunea că aș fi acordat vouchere de vacanță preferențial. Dacă la Primărie acestea au fost acordate angajaților și s-a făcut recomandarea „să nu se răsufle” acest aspect, făcându-se și aluzia că și la școală au fost acordate preferențial m-am simțit obligată moral să-mi informez colegii scriind la tabla din cancelarie informația corectă. Păcat că primarul localității m-a provocat să „spălăm rufele” în public… iar unii semeni dau like-uri și comentează fără ca măcar să știe despre ce este vorba…”, a fost replica directoarei. Și totul s-a oprit așa. Încă nu se știe dacă meciul s-a terminat cu remiză sau la mijloc o fi vorba de vreun blat.

Preoteasa și primarul, chelfăneală pe cadouri la Ștefănești  Vezi ce au făcut