Primar unic în România: vrea să deschidă poarta RAIULUI pentru locuitorii din...

Primar unic în România: vrea să deschidă poarta RAIULUI pentru locuitorii din Ibănești

0 763

Primar unic în România: vrea să deschidă poarta RAIULUI pentru locuitorii din Ibănești

Timp de mai multe mandate a muncit pentru dezvoltarea comunei, iar de ceva vreme și-a mai luat un job: propovăduiește credința în fața altarului și luptă pentru mântuirea sufletelor locuitorilor din comuna sa. Și face acest lucru convins fiind că o comunitate care îl are în inimă pe Dumnezeu nu poate decât să se dezvolte continuu. Pentru că inima curată și cugetul ancorat în mesianism nu pot decât să-i determine pe locuitori să fie mai buni. Iar bunătatea oamenilor nu poate atrage decât energii pozitive, conducând, aprioric, spre dezvoltare, spre emancipare, spre bună conviețuire. S-a dovedit, astfel, că vechiul dicton latin ”Nihil sine Deo” chiar poate fi transpus în realitate, în viața cotidiană.

Griji pământene: buldoexcavator, coli, grădinițe, drumuri, podețe, baluri

Romică Magopeț, primarul propovăduitor de la Ibănești – Botoșani, a depus la începutul lunii octombrie mai multe proiecte pentru finanțare. Edilul a cerut Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene să aloce fonduri pentru refacerea podețelor din comuna Ibănești și pentru modernizarea și dotarea școlii ”Mihail Sadoveanu” din satul Dumbrăvița. De asemenea, în vederea semnării contractelor de finanțare, a trimis documentația necesară pentru modernizarea grădiniței din Dumbrăvița, a școlii ”Ștefan cel Mare” din Ibănești, pentru modernizarea drumului comunal DC 81 Ibănești și pentru înființarea rețelei de apă și canalizare în comuna Ibănești. Print-o cerere de finanțare depusă la GAL Codrii Herței, primarul Romică Magopeț vrea să achiziționeze pentru comună și un buldoexcavator. Ultima ispravă a primarului, pentru ”reînvierea întâlnirilor de altădată”, la 10 noiembrie a organizat prima ediție a Balului GOSPODARILOR din comuna Ibănești, unde portul popular și tradițiile locale, românești, nealterate, au fost repuse în drepturile lor firești.

Învățătorul de la altar

În ziua pomenirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, ziua hramului bisericii din comună, primarul Magopeț s-a adresat, din nou, localnicilor, de la amvonul bisericii. Le-a reamintit consătenilor că Biserica este zidită pe jertfa Lui Dumnezeu. ”Această biserică a fost construită având la bază dreptate și bunătate. Ceea ce trebuie să avem și noi. Pentru că o comunitate este puternică atunci când credința este puternică. Mesajul meu pentru locuitorii acestei comune este să fiți fericiți. Dar fericire nu înseamnă să căutăm ceea ce nu avem. În permanență vor fi lucruri care ne vor lipsi. Trebuie să știm să găsim fericirea în lucruri simple”, le-a spus edilul celor care i-au încredințat destinele comunei de mai multe ori. De altfel, cu altă ocazie, la o slujbă cu un sobor de preoți, Prea Sfințitul Episcop Calinic Botoșăneanu, ascultând cuvântarea primarului Magopeț, le-a spus discret preoților din sobor: ”Ați auzit, cucerniciile voastre? Omul acesta vorbește mai bine decât un proroc”. Întâmplarea a fost mărturisită anul acesta de preotul paroh din Ibănești. Cu altă ocazie, tot din fața altarului, primarul Romică Magopeț le-a spus cetățenilor că ”viața este o călătorie care are un scop și care trebuie să se încheie cu o victorie. Scopul este credința, iar victoria este mântuirea”.

Primar unic în România: vrea să deschidă poarta RAIULUI pentru locuitorii din Ibănești