Primari care gândesc la talpa țării

Primari care gândesc la talpa țării

0 897

microbuz hiliseu horiaPrimari care gândesc la talpa țării

Cârcoteala este a doua obișnuință a românului. Cârcotașii, vechi și noi, se simt urmașii lui Diogene în arealul domiciliului lor și tind uneori spre laurii unui Gică Contra modern. Cu veninul propriei existențe, aceștia înmoaie în mătrăguna propriei neputințe eforturile semenilor de a schimba dramaticul destin al plozilor de opincari, așa cum încă mai sunt priviți încă miile de copii ai celor care au fost, sunt și vor fi, în diverse forme și ipostaze, talpa țării. În pofida lor, mai avem primari care gândesc la talpa țării. Și poate că exemplul lor va fi urmat și de alți edili. Așa, să moară cârcotașii. De inaniție.

Începutul lunii august a adus copiilor din Dângeni și Hilișeu Horia două microbuze școlare. Meritul pentru insistența obținerii lor aparține primarilor. Dar lauri se cuvin și senatoarei Federovici care a făcut demersurile politice și parlamentare de cuviință.

”Un nou microbuz școlar vine în ajutorul tinerilor și cetățenilor din comunitatea noastră, putem spune cu mândrie că suntem una dintre comunele beneficiare ale programului de distribuție microbuze școlare, oferite de Ministerul Dezvoltări Regionale și Administrației Publice . Mulțumim din suflet pentru implicarea și ajutorul oferit doamnei senator Federovici Doina Elena, domnului deputat Andrei Dolineaschi, doamnei inspector școlar general Huncă Mihaela”, a susținut Ioan Butnaru, primarul din Hilișeu Horia.

microbuz dingeni3Celălalt edil botoșănean care este preocupat de învățământul și soarta elevilor este Cătălin Rotundu, primar în comuna Dângeni. ”Chiar daca unele persoane critica investitiile realizate in invatamant in ultimii 3 ani ( o scoala finalizata , o gradinita construita integral in doar 6 luni , o scola in Hulub ce urmeaza a fi finalizata pana in septembrie , scoala Iacobeni pentru care lucram deja la proiect pentru al depune spre finantare si doua camine culturale reabilitate in Dangeni si Hulub ) ,consider ca fiecare dotare facuta pentru educatie inseamna un progres major pentru viitorul societatii rurale pe care trebuie sa o dezvoltam !”, este de părere Cătălin Rotundu, care, deși se află în concediu medical, a fost la București să fie sigur că microbuzul ajunge la Dângeni.microbuze-scolare-2015